Cinematografele, teatrele și sălile de operă s-ar putea redeschide din 15 septembrie

marți, 25 august 2020, 18:57
1 MIN
 Cinematografele, teatrele și sălile de operă s-ar putea redeschide din 15 septembrie

Cinematografele și sălile de teatru și de operă s-ar putea redeschide din 15 septembrie, a declarat marți seară, pentru site-ul HotNews.ro, ministrul Culturii, Bogdan Gheorgiu. El propune o deschidere regionalizată, în funcție de numărul de cazuri de COVID-19 din fiecare județ, existând trei scenarii. Decizia va fi luată însă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care se va întruni miercuri.

Ministrul Culturii propune redeschiderea cinematografelor, a teatrelor și a sălilor de operă, la o capacitate de 66% din totalul numărului de locuri, într-unul dintre scenarii, cu posibilitatea ca familiile să poată sta împreună și în grupuri de 3 persoane.

"Vom propune, pe modelul Germaniei, o deschidere regionalizată, în funcție de numărul de cazuri de COVID-19 din fiecare județ și o impunere a restricțiilor, mai aspre sau mai relaxate, în funcție de situația epidemiologică din fiecare județ", a precizat pentru HoNews.ro ministrul Culturii.

Cele trei scenarii propuse, în funcție de evoluția epidemiologică din fiecare județ:

În cazul unui județ cu număr redus de cazuri de COVID-19 sau fără niciun caz, se propune chiar deschiderea sălii la o capacitate de 100%, cu păstrarea unor măsuri de precauție – mască, dezinfectare, nebulizarea sălii înainte de spectacol.

În scenariul al doilea, care ar putea fi aplicat în București, de exemplu, se propune deschiderea sălilor de spectacol la o capacitate de 66%, putându-se ajunge până la 50%, dacă CNSU nu va accepta propunerea.

Cel mai "negru" scenariu, pentru zonele cu un număr foarte mare de noi îmbolnăviri – menținerea de interdicții pentru evenimentele în spațiile închise și pentru cinematografe.

 

Comentarii