CM Fotbal Qatar 2022: Federaţia iraniană cere demisia lui Jurgen Klinsmann de la FIFA. Mesajul lui Queiroz pentru german

duminică, 27 noiembrie 2022, 18:19
2 MIN
 CM Fotbal Qatar 2022: Federaţia iraniană cere demisia lui Jurgen Klinsmann de la FIFA. Mesajul lui Queiroz pentru german

Federaţia Iraniană de Fotbal a cerut, duminică, demisia lui Jurgen Klinsmann, membru al comisiei tehnice a FIFA. Klinsmann a acuzat echipa Iranului că i-a influenţat pe arbitri la meciul cu Ţara Galilor, de la Cupa Mondială, relatează AFP.

“Nu este o întâmplare. A fost intenţionat. Face parte din cultura lor, aşa joacă ei. Ei ‘joacă’ la arbitru, i-aţi văzut pe cei de pe bancă sărind mereu, influenţându-l pe arbitrul de linie, dar şi pe arbitrul de rezervă. Te fac să îţi pierzi concentrarea”, a afirmat Klinsmann la BBC, după victoria obţinută de Iran în meciul cu Ţara Galilor, scor 2-0.

Selecţionerul Iranului, Carlos Queiroz, a reacţionat printr-un mesaj postat în social media şi adresat lui Jurgen Klinsmann.

“Dragă Jurgen,

Ai avut iniţiativa de a-mi spune Carlos, aşa că eu cred că este potrivit să-ţi spun Jurgen. Nu-i aşa?

Chiar dacă nu mă cunoşti personal, îmi pui la îndoială caracterul cu o prejudecată a superiorităţii.

Indiferent cât de mult aş respecta ceea ce ai făcut pe teren, acele remarci despre cultura Iranului, echipa naţională a Iranului şi jucătorii mei sunt o ruşine pentru fotbal.

Nimeni nu poate aduce atingere integrităţii noastre dacă nu este la nivelul nostru, desigur.

Chiar şi aşa, am dori să vă invităm în cantonamentul echipei noastre naţionale, să socializaţi cu jucătorii iranieni şi să învăţaţi de la ei despre Ţară, despre poporul iranian, despre poeţi şi artă, despre algebră, despre toată cultura persană… Şi, de asemenea, să vă spună jucătorii noştri cât de mult iubesc şi respectă fotbalul.

Ca american/german, înţelegem lipsa de susţinere a ta. Nicio problemă.

Şi în ciuda remarcilor tale scandaloase de la BBC încercând să ne submineze eforturile, sacrificiile şi abilităţile, îţi promitem că nu vom emite nicio judecată cu privire la cultura ta, rădăcinile şi trecutul şi că vei fi întotdeauna binevenit în Familia noastră.

În acelaşi timp, vrem doar să urmărim cu atenţie maximă care va fi decizia FIFA cu privire la poziţia ta ca membru al Grupului de Studiu Tehnic Qatar 2022. Pentru că, evident, ne aşteptăm să demisionezi înainte de a ne vizita cantonamentul. Carlos”.

Federaţia iraniană a postat, la rândul său, un comunicat prin care a solicitat ca FIFA să dea explicaţii, cerând totodată demisia lui Klinsmann şi scuze din partea acestuia.

 

 

Comentarii