De Business

Punem punctul pe știi

Comisia Europeană ne dă bani pentru acoperirea cheltuielilor generate de pesta porcină

vineri, 07 decembrie 2018, 10:32
1 MIN
 Comisia Europeană ne dă bani pentru acoperirea cheltuielilor generate de pesta porcină

România primeşte de la Comisia Europeană (CE) un grant în valoare de 34,27 milioane de euro pentru rambursarea a 75% din costurile de combatere a pestei porcine africane, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Comisia Europeană a decis să acorde României un grant în valoare de 34.278.750 euro pentru rambursarea costurilor de combatere a pestei porcine africane în România. Decizia CE (SANTE/EM/AH 2018/ASF/RO) privind contribuţia UE reprezintă rambursarea a 75% din costurile eligibile pe care România le-a angajat pentru măsurile de urgenţă în cazul pestei porcine africane, începând cu 18 iunie 2018", a spus Petre Daea.

El menţionat că valoarea costurilor eligibile estimate de CE pe care România le-a angajat în 2018 pentru măsurile de urgenţă, în urma datelor transmise de autorităţile române, se ridică la 45,705 milioane de euro, iar grantul reprezintă 75% din aceste sume.

"Valoarea costurilor estimate de către CE este de 45,705 milioane de euro, în urma datelor transmise de noi, iar 75% din această sumă o primim de la Uniunea Europeană. Banii vor veni în scurt timp şi se vor da prin Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)", a mai spus şeful MADR.

agerpres.ro

Comentarii