Condamnat pentru corupţie, Adrian Năstase vorbeşte la Iaşi despre elite

joi, 19 septembrie 2019, 01:57
2 MIN
 Condamnat pentru corupţie, Adrian Năstase vorbeşte la Iaşi despre elite

Adrian Năstase, fost prim-ministru al României, condamnat la închisoare pentru şantaj şi luare de mită, intră „pe furiş“ în Iaşi astăzi pentru a conferenţia despre „Rolul elitelor în construcţia României moderne“ la „Conferinţele Fundaţiei Europene Titulescu“, eveniment organizat de Fundaţia Europeană Titulescu.

Semnele de întrebare se ridică în ceea ce priveşte finanţarea evenimentului, dacă au fost sau nu folosiţi bani publici, inclusiv pentru un eventual onorariu al fostului prim-ministru, în contextul în care coorganizatori ai evenimentului care are loc astăzi la Pleiada Hotel sunt şi Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I“, Filiala Iaşi -, care aparţine de Cercul Militar Iaşi -, şi Muzeul Municipal „Regina Maria“ Iaşi, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi. Prin urmare, Adrian Năstase va vorbi şi în deschiderea vernisajului „Iaşi – Restituiri istorice şi artistice“, alături de Adina Renţea, cât şi în cadrul conferinţei „Rolul elitelor în construcţia României moderne“.

„Evenimentul face parte din proiectul «Conferinţele Fundaţiei Europene Titulescu». Prin acesta, dorim să oferim tuturor celor interesaţi de activităţile noastre oportunitatea de se întâlni cu membrii şi experţii Fundaţiei, dar şi de a participa la dezbateri/ conferinţe/ prelegeri pe teme care preocupă societatea românească. Astfel, vom fi prezenţi în diferite oraşe din ţară şi ne vom bucura să îi întâlnim, la rândul nostru, pe toţi aceia care ne împărtăşesc priuncipiile şi valorile căci «FET este locul unde temele care contează în viaţa prezentă şi viitoare a neamului romanesc sunt dezbătute, este locul care oferă soluţii şi argumente»“, se precizează în descrierea evenimentului.

„Ziarul de Iaşi“ a încercat să discute cu reprezentanţi ai ambelor instituţii publice, cele două muzee, dar nu a primit un răspuns până la închiderea ediţiei.

Comentarii