Condamnată în Italia pentru asociere la un grup mafiot, o femeie stă în arest la Iaşi pentru că a condus băută

luni, 04 octombrie 2021, 01:50
2 MIN
 Condamnată în Italia pentru asociere la un grup mafiot, o femeie stă în arest la Iaşi pentru că a condus băută

O ieşeancă cerută de autorităţile judiciare italiene în vederea executării unei pedepse cu închisoarea a scăpat deocamdată de extrădare. Italienii vor trebui să stea la coadă, pentru că femeia este judecată şi în România. Ea va fi extrădată după executarea pedepsei în ţară, în cazul condamnării sau după finalizarea procesului, în caz contrar.

La începutul acestei luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Torino a cerut extrădarea Alinei Maria Ursache pentru a executa un rest de pedeapsă de 1 an, 3 luni şi 29 de zile dintr-un condamnare de 4 ani şi 4 luni de închisoare aplicată pentru săvârşirea a patru infracţiuni de asociere armată de tip mafiot.

Femeia fusese condamnată pentru că în perioada 2009-2013 se asociase cu mai mulţi compatrioţi într-o grupare armată care se ocupa cu traficul de droguri, exploatarea prostituţiei, falsificarea cărţilor de credit, extorcare, spălare de bani, tăinuire de bunuri şi contrabandă.

Rolul său era de a menţine contactul dintre soţul său, aflat la închisoare, şi ceilalţi membri ai asociaţiei şi de a face plăţile "la negru".

Ursache a fost condamnată în august 2021 de Curtea de Apel la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Ea mai este judecată, în primă instanţă într-un alt dosar vizând conducerea fără permis şi sub influenţa alcoolului, procesul aflându-se pe rolul Judecătoriei.

Curtea de Apel a decis amânarea extrădării până la soluţionarea definitivă a dosarului aflat în derulare, iar în caz de condamnare cu executarea în regim de detenţie, până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen. În prezent, Ursache este reţinută în arestul Poliţiei Judeţene. 

Comentarii