Consul: Radu Mazăre poate fi extrădat oricând din Madagascar

luni, 08 ianuarie 2018, 19:27
1 MIN
 Consul: Radu Mazăre poate fi extrădat oricând din Madagascar

Radu Mazare ar putea fi extradat oricand si nu va primi azi politic in Madagascar, afirma consulul onorific al Madagascarului in Romania, Serge Rameau, intr-o declaratie acordata Antena 3. Diplomatul a explicat ca in Madagascar nu exista notiunea de azil politic.

"Nu a venit la noi ca sa ceara o viza, nici nu a venit personal la ambasada. A trimis pe cineva, o prietena a dumnealui, cu un dosar la ambasada de la Roma, ca sa ceara o viza de expatriere. Azil politic in Madagascar nu exista!", a precizat diplomatul. Pe 30 decembrie, IGPR a anuntat ca Radu Mazare, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Politia din Constanta pentru semnarea graficului de prezenta, fostul edil informandu-l pe ofiterul de caz ca se afla pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obtine azil politic.

Radu Mazare a fost trimis in judecata in mai multe procese. Intr-unul dintre aceste dosare, care vizeaza retrocedari ilegale de terenuri, el a fost condamnat, in prima instanta, la 4 ani inchisoare cu suspendare. (hotnews.ro)

 

Comentarii