Copii, vreţi o bicicletă? Faceţi poze cu telefonul şi intraţi în concurs!

Va trebui să surprindeţi cât mai bine un obiectiv de patrimoniu din zonă.

marți, 21 august 2018, 01:50
2 MIN
 Copii, vreţi o bicicletă? Faceţi poze cu telefonul şi intraţi în concurs!

Elevii cu vârsta între 10 şi 15 ani pot câştiga o bicicletă la concursul LinguaFEST – 100 de minute pentru România“, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. 

Evenimentul se desfăşoară în perioada 20 august – 15 septembrie, participanţii fiind invitaţi să realizeze un videoclip de un minut în care să prezinte un element de patrimoniu din zona de provenienţă sau reprezentativ pentru minoritatea din care provin. Organizatorii menţionează că videoclipul va trebui să fie filmat cu telefonul mobil în format vertical (portrait) şi trebuie să conţină imaginea autorului/autoarei şi cel puţin un element care să trimită la obiectul de patrimoniu ales.

Acesta din urmă poate fi un element tangibil (o clădire, o carte, un scriitor, un articol vestimentar, un sit arheologic, un element din flora sau fauna locală) sau intangibil (o melodie, expresii sau cuvinte în limba maternă sau într-un dialect local, o tradiţie, o practică socială sau un meşteşug tradiţional sau chiar o resursă creată în format digital). Participanţii se pot exprima în limba română sau în limba maternă aparţinând minorităţilor naţionale din România.

Colajul video „100 de minute pentru România“ va fi difuzat pe 26 septembrie la Muzeul Literaturii Române în cadrul evenimentului „Let's play LinguaFest“, dedicat Zilei Europene a Limbilor. În cadrul aceluiaşi eveniment, se va organiza o tombolă, premiul cel mare fiind o bicicletă. Înscrierea la concurs se face prin WeTransfer sau Drop­box pe adresa linguafest@touchcommunications.ro, însoţite de anexa la regulamentul concursului, completată şi semnată de un părinte sau reprezentant legal al participantului. 

Comentarii