Coronavirus: În Germania începe al doilea val

miercuri, 05 august 2020, 22:41
2 MIN
 Coronavirus: În Germania începe al doilea val

Până acum, lupta împotriva noului coronavirus a reuşit destul de bine în Germania. În ţară intră, însă, tot mai mulţi turişti infectaţi. Şi şcoala reîncepe. Este pregătită Germania? 

Mecklenburg-Pomerania Anterioară, Hamburg, Berlin, Brandenburg, Schleswig-Holstein şi Renania de Nord-Westfalia: Primele şase din cele 16 state federale germane încep succesiv noul an şcolar, până la jumătatea săptămânii viitoare. După închiderea şcolii, în martie, luni de învăţare la distanţă şi numai lecţii selective în şcoală, înainte de vacanţa de vară, acum se planifică revenirea la funcţionarea normală. Este aşa ceva posibil? "Toţi ne dorim normalitate. Dar suntem într-o situaţie nu tocmai normală", avertizează preşedintele asociaţiei medicale Marburger Bund, Susanne Johna, care consideră că Germania se află deja în al doilea val al pandemiei, având în vedere numărul tot mai mare de infecţii. "Suntem deja într-o a doua fază, una de platou", a declarat Johna, într-un interviu acordat publicaţiei Augsburger Allgemeine.

Medicul avertizează cu privire la un nou val de infecţie care poate fi ţinut sub control numai prin păstrarea distanţei şi norme de igienă, atâta timp cât nu există medicamente care să trateze Covid-19. Totuşi, disciplina este în continuare necesară, iar aceasta este în mod vizibil neglijată de tot mai mulţi cetăţeni. Vor respecta elevii regulile care se vor aplica în noul an şcolar?

Modificarea traseelor în şcoli, astfel încât să se evite traficul pe două sensuri, zone separate de petrecere a timpului în pauze, şi orare diferite: de aceste măsuri ar fi nevoie, pentru ca un număr cât mai mic de elevi să intre în contact direct. "Toate acestea nu au rost, dacă vă salutaţi dimineaţa în metrou cu îmbrăţişări şi sărutări, şi apoi veniţi la şcoală şi păstraţi distanţa", îi avertizează Markus Riemer, directorul unui liceu din Rostock, pe elevii săi, la începutul anului şcolar, în landul Mecklenburg-Pomerania Anterioară.

Continuarea, pe adevarul.ro

Comentarii