Costel Alexe, Președintele CJ Iași: Nu putem vorbi de un Iași dezvoltat, fără un Pașcani dezvoltat (P)

vineri, 06 ianuarie 2023, 13:35
2 MIN
 Costel Alexe, Președintele CJ Iași: Nu putem vorbi de un Iași dezvoltat, fără un Pașcani dezvoltat (P)

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, împreună cu Andrei Cazacu, administratorul public al județului Iași și Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului României și Președintele PNL Iași, au participat astăzi la o conferință de presă susținută la Primăria Pașcani. Împreună cu Primarul Marius Pintilie, aceștia au prezentat stadiul proiectelor derulate în anul 2022, fiind menționate și obiectivele pentru perioada următoare, atât în ceea ce privește administrația județeană, cât și cea locală.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Consiliul Județean Iași va rămâne un partener de încredere pentru administrația locală din Pașcani pentru înțelegem potențialul care există aici și pentru căcă ne dorim să dezvoltăm această parte a județului nostru. Am reușit să demarăm proiecte importante în ultimii doi ani, proiecte care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea rețelei de apă și canalizare și investițiile în construirea unui parc industrial, preluând în administrarea Consiliului Județean Iași un teren în suprafață de 60 ha de la municipalitate în vederea îndeplinirii acestui obiectiv. De asemenea, dacă este să vorbim de alte investiții majore, putem spune astăzi că până în 2026, vom avea primii 30 km de autostradă între localităţile Mirceşti – Paşcani, lotul 3 ce face parte din autostrada A7 (Ploieşti – Paşcani). Lucrările vor începe anul acesta, iar investiția este de 1.8 miliarde de lei, astfel încât Mirceşti – Paşcani va fi prima autostradă a Iaşului ce va asigura legătura județului nostru cu sudul țării. Nu putem vorbi de un Iași dezvoltat, dacă nu avem un Pașcani dezvoltat și din acest motiv ne vom axa în continuare toate resursele necesare pentru ca acest municipiu să recupereze tot timpul pierdut de dinainte de 2020.”

Printre investițiile menționate, avem 1,5 km de drum județean DJ 208 I Blăgești – Crivești -Vânători  ce urmează să fie modernizați, obiectivul fiind acum în proiectare. De asemenea, în ceea ce privește Parcul Industrial de la Pașcani, 2.5 milioane de lei pentru elaborarea PUZ-ului au fost prinși în bugetul Consiliului Județean Iași, acesta fiind necesar pentru a face demersurile pe lângă Ministerul Dezvoltării pentru obținerea titlului oficial de Parc Industrial. În ceea ce privește investițiile în extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare, Apavital a semnat anul trecut în iunie contractul pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în județul Iași–axa 10-Pașcani (UAT Pașcani si UAT Valea Seacă), o investiție de aproape 93 milioane de lei. Proiectul a ajuns la un progres fizic de 10% și va fi finalizat în 2024.

Administrația liberală atât de la Primăria Pașcani, cât și de la Consiliul Județean Iași, precum și buna colaborare cu reprezentanții Guvernului României care înțeleg necesitățile dezvoltării acestei zone aduc sume importante pentru proiectele pășcănenilor, astfel încât „Dezvoltăm Iașul, dezvoltăm Pașcaniul” continuă să fie un deziderat important pentru aleșii locali ai PNL Iași.

Comentarii