Cotonogeală pe o leafă de 2000 de iepuroi la judeţ

vineri, 13 aprilie 2018, 01:49
3 MIN
 Cotonogeală pe o leafă de 2000 de iepuroi la judeţ

Iată pe astăzi, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe, un caz mai rar: cum te poate lăsa fără o lef’şoară de aproape 2.000 de iepuroi pe lună o banală cotonogeală politică între şefi!

V-am mai povestit noi în săptămânile anterioare despre tichia de mărgăritar a chelului Măricel de la Cejău, pe care şi-a aranjat-o încă de acum vreo juma’ de an: ansamblul folkloric al guideţului, instituţiune de sine stătătoare dar în subordinea cejăului, cu buget propriu, dar, evident, trăitoare pe banii dumneavoastră.

Din câte s-a auzit la vremea propunerii de vot pentru aşa ceva, gurile rele ziceau că jucărioara este special creată pentru a fi oferită ALDE-iştilor ieşeni, care tot făceau garagaţă la şefi că în Iaşi au ieşit pe minus cu partidoiul la împărţeală. Numai că, din câte se aude, între timp Măricel cică s-a răzgândit şi va oferi posturile de aici unor oameni de la partidoi.

Ce l-a făcut pe Măricel să se răzgândească, haideţi că vă spunem în pulsuleţul următor, ca să nu rămâneţi cu impresia că aşa a vrut muşchiul lui. Mai întâi să vă spunem că şef al fanfarei urma să fie un fost comunist cu ochi albaştri, acum ALDE-ist convins, Bordei la Anu’ pe numele lui, el urmănd să adune trupa bine plătită de acolo, la ordinele lui Chir Rilă de la guideţ.

Iar lefurile acolo sunt cam pe aici: aproape 9.000 de lei pe lună pentru derector, aproape 7.000 de lei pentru contabil, în timp ce guriştii, instrumentiştii, ţambalagiii sau tromboniştii vor avea între 4 şi 6 mii de lei pe lună. Băi fraţilor, oare ăştia pe ce lume trăiesc? Că în asta a noastră sigur nu…

Cotonogeala şefilor ăi mari

Staţi deci puţin şi nu mânaţi, chiar dacă v-aţi enervat deja şi aţi spart fundul la bască atunci când aţi dat cu ea de bătătură cetind lefurile de mai sus, aşadar lângă boi v-alăturaţi (adicătelea lângă ei, ăia ştiţi voi care) şi, logic, cuvântul ne-ascultaţi!

Cică treaba cu Măricel de la partidoi, şeful de judeţ care s-a răzgândit şi nu va mai da ciolănelele de mai sus la ronţăit la ALDE-işti, ar fi de fapt un ordin venit de sus în toate filialele locale. Totul ar fi plecat de la Drac Nea, care zice-se că s-ar afla la cuţite cu Moliceanu, şi pe care vrea să-l scoată în decor până la toamnă.

Motivul ar fi, zice-se, ambâţurile prezidenţiale ale lui Moliceanu, care strică tare de tot socotelile partidoiului şi ale lui Drac Nea. Din cauza asta, cică Drac Nea vrea să caroteze şi să refuse pe aldişti până când aceştia vor da pe-afară şi se vor cere în opoziţie singuri.

Moliceanu, care cică are tot mai multe semnale de astfel de refuzuri din partea partidoiului venite din teritoriu, tot solicită întâlniri la vârf ale coaliţiei, dar pe care Drac Nea le tot amână. Iar buboiul, zice-se, se va sparge în vară.

Dar fără scandal, că ungurii, ce stau acum cuminţi la uşa din spate, abia aşteaptă să intre în cămară, la bunătăţi…

 

Comentarii