COVID a băgat în carantină 13 localități în trei săptămâni. Cine a contestat măsura

miercuri, 12 august 2020, 15:27
1 MIN
 COVID a băgat în carantină 13 localități în trei săptămâni. Cine a contestat măsura

Făget a fost singurul oraș pus sub carantină în starea de alertă. A ieșit din carantină mai devreme, dar timp de 30 de zile sunt în vigoare mai multe restricții.

Din 22 iulie și până în prezent, au fost în carantină în România 10 sate, două comune și un oraș. În prezent, mai sunt în carantină cinci sate (Greci – Olt, Gurahonț și Bonțești, Seleuș și Moroda – Arad) și comunele Dârmănești și Bălilești (Argeș).

De sub carantină au ieșit Cartojani (Giurgiu) și Gornet (Prahova), orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică – Timiș.

În instanță au contestat măsurile trei localități: Bălilești, Argeș (acțiune respinsă în instanță) cu primarul PSD Victor Cătălin Turturică, comuna Seleuș, cu cele două sate (se judecă astăzi), cu primarul PNL Cristian Branc, și Gornet, Prahova (câștig de cauză în primă instanță) – cu primarul PSD Nicolae Negoițescu.

La momentul punerii sub carantină, în total, în aceste localități erau depistate 227 de persoane infectate cu coronavirus, prin transmitere comunitară. Pentru ca o localitate să fie pusă sub carantină, trebuie să fie mai mult de 3 persoane infectate la 1.000 de locuitori, iar riscul răspândirii comunitare să nu poată fi controlat prin alte metode.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii