Criminal ieșean trădat de o poză pe Facebook. A fost prins în Anglia la 7 ani de când a ucis un campion în Bucșinescu

miercuri, 05 august 2020, 01:59
2 MIN
 Criminal ieșean trădat de o poză pe Facebook. A fost prins în Anglia la 7 ani de când a ucis un campion în Bucșinescu

Vasile Viorel Baciu a fost condamnat îm 2013 după ce, dintr-un singur pumn în urma unui conflict minor, l-a izbit cu capul de asfalt pe atletul ieşean Ştefan Pavel. Cei doi se cunoşteau şi au intrat într-o dispută banală într-un bar. Victima a murit la spital, iar agresorul a şters-o din ţară. A fost acum prins şi extrădat 

Unul dintre cei mai căutaţi criminali din România, ieşeanul Vasile Viorel Baciu, care se ascundea de mai mulţi ani în Marea Britanie, a fost extrădat în România. Ucigaşul, care acum are 35 de ani, se sustrăgea actului de justiţie după ce a omorât un tânăr sportiv în anul 2013, ieşeanul Ştefan Pavel, în faţa unui club din zona Bucşinescu. Chiar dacă se cunoşteau, între cei doi a izbucnit un conflict violent în interiorul clubului, apoi, pentru a nu atrage atenţia celor de la pază, amândoi au ieşit afară ca să-şi regleze conturile între ei. Imediat ce au ieşit, Baciu l-a lovit pe sportiv cu pumnul, iar acesta din urmă a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt, intrând în comă. După o perioadă de convalescenţă, Ştefan Pavel a murit la spital. Pavel era campion naţional la atletism, medaliat cu bronz la campionatele europene de profil.

Vasile Baciu a fost arestat preventiv în luna octombrie 2013, apoi, fiind la prima astfel de faptă, şi având în vedere contextul agresiunii, avocaţii săi au reuşit să-i convingă pe judecători să fie plasat la domiciliu sub control judiciar. Ulterior, în iulie 2014, judecătorii au aprobat şi cererea acestuia de încetare a măsurii controlului judiciar, astfel că el a putut părăsi liniştit România, dispărând, după unele informaţii, în Marea Britanie. Aici, timp de câţiva ani, fugarul a stat ascuns, spun anchetatorii, apoi “a ieşit la lumină”. Astfel, poliţiştii ieşeni au trimis omologilor din Marea Britanie o fotografie postată de către Baciu pe Facebook în care el apărea zâmbind. Poliţia britanică l-a prins ulterior, la începutul anului 2020, şi l-a plasat în arest. Culmea este că avocatul ucigaşului i-a convins pe magistraţii de aici, în primă instanţă, despre faptul că Baciu nu vrea să fie trimis în România deoarece “În temniţă există mucegai, infestare şi multe paturi”. Zilele trecute, judecătorii care au judecat apelul au decis extrădarea în România, fiind întemniţat la închisoarea din Aiud, unde va sta patru ani de zile.

“În urma schimbului de informaţii dintre poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi şi autorităţile din Marea Britanie, realizat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul IGPR, a fost depistat pe teritoriul Marii Britanii un bărbat de 35 de ani, din municipiul Iaşi, urmărit naţional şi internaţional”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii