Cum a ordonat Stănculescu să se tragă în Ceaușescu: „Ne întoarcem și cu foc de la șold”

luni, 16 decembrie 2019, 22:48
1 MIN
 Cum a ordonat Stănculescu să se tragă în Ceaușescu: „Ne întoarcem și cu foc de la șold”

Col. (r) Ionel Boeru, șeful plutonului de execuție al soților Ceaușescu, a rememorat la Marius Tucă Show ultimele ore din viața cuplului care a condus România timp de 25 de ani și a fost împușcat la Târgoviște pe 25 decembrie 1989.

„Dacă Nicolae Ceaușescu avea un miros de om îngrijit, spălat, parfumat chiar, ea nu. Ea avea un miros de femeie de pe stradă, cum să spun eu, care a făcut pe ea, care era murdară, deci nu avea un miros… chiar era jenantă problema. Nu a vrut să facă vizita medicală, nu a vrut să i se ia tensiunea, nu a vrut să facă… a început chiar să se certe cu doctorul de acolo. Deci ea tot timpul, în continuare, o să fie agresivă. El o tempera”.

„Tot generalul Stănculescu ne-a ordonat și felul cum să executăm sentința, respectiv îi ducem la zid, facem câțiva pași înapoi, ne întoarcem și cu foc de la șold, ceea ce noi nu executasem la trageri în perioada respectivă, după revoluție s-au executat trageri de la șold, foc automat câte un încărcător fiecare, deci trei încărcătoare trebuia să descărcăm pe cei doi”.

Aflați amănunte de pe stiripesurse.ro.

Comentarii