De Business

Punem punctul pe știi

Cum aflați ce vechime în muncă aveți și dacă vă lipsesc ani pentru pensie

sâmbătă, 29 august 2020, 15:01
1 MIN
 Cum aflați ce vechime în muncă aveți și dacă vă lipsesc ani pentru pensie

În prag de pensionare, angajaţii doresc să ştie ce vechime în muncă au. Puţini sunt, însă, cei care au habar că acest lucru trebuie verificat periodic pentru a nu se trezi mai târziu cu mari surprize. Este cunoscut faptul că mulţi angajtori nu plătesc toate dările la stat. Din acest motiv, Casa Naţională de Pensii Publice şi-a perfecţionat serviciile electronice.

Informaţiile legate de stagiile de cotizare (verificarea platii de către angajator a contribuţiilor pentru pensii) sunt extrem de importante, dat fiind că de la 1 septembrie 2021, cuantumul pensiei pe care o vor primi pensionarii va ţine cont doar de contributivitate (plăţile efective către casele de pensii).

Ce ai de făcut: trebuie să intri AICI (cnpp.ro), să faci un cont pe numele tău şi să completezi cererea pentru cont. Apoi, trebuie să o tipăreşti, să o semnezi şi să o depui personal la o casă teritorială de pensii. Este important să ai asupra ta un act de identitate în original. Cererea va fi procesată şi aprobată, după care vor fi transmise datele de acces (nume utilizator şi parolă) solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere. Mail-ul va fi trimis la adresa indicată în formular în aceeaşi zi şi va conţine un link, care trebuie accesat în maximum 72 de ore.

Ce alte informaţii găsiți pe noul site aflați de pe playtech.ro și cnpp.ro.

Comentarii