Cursă Tarom între Iaşi şi Timişoara, începând de ieri. Vom avea şi spre Cluj

luni, 26 martie 2018, 01:49
2 MIN

De ieri, ieşenii au din nou la dispoziţie o cursă aeriană directă spre Timişoara. La inaugurarea festivă, în prezenţa a zeci de pasageri care urmau procedurile de îmbarcare în avionul companiei Tarom, au participat mai multe oficialităţi locale şi de la Bucureşti.

În discursul său, Werner Wolff, directorul operatorului naţional aerian, a salutat refacerea legăturii Iaşului cu vestul ţării şi a spus că „Tarom doreşte să rămână mai departe compania care uneşte România“. Monica Nichituş, directorul general provizoriu al Aeroportului, a mulţumit companiei naţionale aeriene pentru redeschiderea acestei „aerostrăzi“ în doar ceva mai mult de o lună după ce Blue Air renunţase la operarea acestui zbor.

La rândul său, preşedintele CJ, Maricel Popa, a reamintit succint proiectele de extindere a infrastructurii aeroportuare: terminalul cargo, centrul de mentenanţă şi noua platformă de staţionare a avioanelor şi, în plan îndepărtat, un nou complex de îmbarcare destinat pasagerilor.

Cursa Tarom Iaşi-Timişoara, ce va fi efectuată cu avioane ATR de 48 locuri, are o frecvenţă de patru zboruri pe săptămână, însă, fiind o companie „de linie“, şi nu „low-cost“, biletele de avion sunt sensibil mai scumpe decât cele oferite de Blue Air până pe 16 februarie. Totuşi, ieri, pentru anumite zile pe site-ul Tarom se găseau şi bilete pentru Timişoara cu circa 20 de euro.

La inaugurare, Werner Wolff a mai declarat că Tarom va introduce din toamnă şi o rută directă Iaşi – Cluj, pentru care însă nu a precizat o dată anume. De asemenea, el a vorbit şi de o rută Timişoara – Chişinău, pe care compania o studiază în această perioadă.

Comentarii