Cursuri hibrid la Politehnica ieşeană şi în semestrul II. În campus vor fi însă cazaţi mai mulţi studenţi

joi, 21 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 Cursuri hibrid la Politehnica ieşeană şi în semestrul II. În campus vor fi însă cazaţi mai mulţi studenţi

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a anunţat că studenţii instituţiei vor susţine cursurile în sistem hibrid şi în semestrul al II-lea, urmând ca în campusul Tudor Vladimirescu să fie cazaţi aproximativ 4.400 de studenţi, mai mulţi decât în primul semestru. Mai exact, studenţii Politehnicii ieşene vor reveni în campus în luna într-un număr mai mare. Conform sistemului hibrid aprobat în luna septembrie a anului trecut de către Senatul TUIASI, studenţii din anul al II-lea de la licenţă se decazează şi continuă activitatea online, în timp ce la Iaşi vor studia cei din anii I, III, IV, V şi VI de la licenţă, cât şi masteranzii din anii I şi II.

„Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» continuă conform programului stabilit în şedinţa Senatului din septembrie 2020, respectiv în sistemul hibrid. Activităţile didactice şi examinările semestriale s-au derulat conform programului, nu au fost decât situaţii izolate de trecere a acestor activităţi integral în sistem online. Activitatea la studiile doctorale continuă în acelaşi regim normal, integral onsite. Conducerile facultăţilor şi studenţii au înţeles şi manageriat foarte bine situaţia de criză în care continuăm, din păcate, să ne aflăm”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

În ceea ce priveşte cererile de cazare, acestea au fost completate online, fiind depuse, conform reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, un număr de 2.205 de cereri. Din campus se vor decaza, până pe 12 februarie, aproximativ 1.330 de studenţi, iar după ce se va face cazarea pentru semestrul al doilea în „Tudor Vladimirescu” vor fi prezenţi în campus aproximativ 4.400 de studenţi. Acest lucru deoarece, conform grilei aprobate de Senatul universităţii, o parte dintre studenţi învaţă „onsite” pe tot parcursul anului.

„În acest semestru vom avea cazaţi în campus mai mulţi studenţi decât în primul semestru. Însă activităţile din campus au fost coordonate foarte bine de echipa doamnei prorector Lidia Gaiginschi, cu sprijinul consistent al studenţilor, astfel că numărul maximum de cazuri confirmate COVID-19 a fost şase, iar numărul maximum de studenţi în izolare 15. Sunt convins că revenirea în campus a unui număr mai mare de studenţi nu ne va crea niciun fel de probleme, iar în perioada vacanţei se vor lua toate măsurile pentru pregătirea camerelor, în principal prin dezinfectare”, a completat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Studenţii Politehnicii vor sta cazaţi câte doi în cameră, iar universitatea va deschide pentru cazare şi căminul T16, care era închis şi păstrat în cazul în care ar fi fost nevoie de izolarea unor studenţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19. Doar parterul acestui cămin, izolat de restul clădirii, va mai avea astfel de camere. Această decizie a fost luată deoarece, după cum a precizat rectorul instituţiei, în primul semestru nu au fost înregistrate foarte multe cazuri, căminul adăpostind cel mult 15 studenţi în acelaşi timp, suspecţi de infectare cu Covid-19.

 

 

Comentarii