Cursuri specializate pentru studenţi, oferite la centrele de învăţare ale universităţilor din Iaşi

marți, 19 martie 2019, 20:40
1 MIN
 Cursuri specializate pentru studenţi, oferite la centrele de învăţare ale universităţilor din Iaşi

Centrele de învăţare realizate la universităţile ieşene prin proiecte de tip ROSE, pentru prevenirea abandonului universitar şi pentru a ajuta studenţii să înveţe mai uşor prin oferirea de cursuri specializate, au început deja în ultimele şase luni să ofere astfel de programe. 

În acest sens, săptămâna trecută la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, la centrul de învăţare al instituţiei, a avut loc un training despre accesarea literaturii ştiinţifice, folosindu-se în acest scop platforma SciFinder, „un portal care oferă acces facil la una dintre cele mai mare colecţii de referinţe de literatură ştiinţifică din lume, în vederea îmbunătăţirii procesului educaţional şi a dezvoltării capacităţii de cercetare“, după cum au precizat reprezentanţii universităţii.

Sesiunea a fost susţinută de către profesorii Tetiana Khristova (Ucraina) şi Veli-Pekka Hyttinen (Finlanda), domeniile vizate fiind chimie anorganică, chimie organică / biochimie, ştiinţele vieţii (geografie, biologie), microbiologie. La eveniment au participat cadre didactice, studenţi şi doctoranzi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. La sfârşitul sesiunii de formare a avut loc şi o întâlnire a trainerilor cu conducerea UAIC din Iaşi. Platforma SciFinder este recomandată ca fiind o divizie a American Chemical Society şi poate fi accesată de personalul academic al universităţilor din Iaşi care au încheiat contracte de asociere şi de accesare a bazelor de date.

Comentarii