Dacia lansează în 2021 Dusterul hibrid cu șapte locuri

marți, 17 noiembrie 2020, 08:26
2 MIN
 Dacia lansează în 2021 Dusterul hibrid cu șapte locuri

Dispare motorizarea diesel și rămân două versiuni pe benzină, iar echiparea de top avea în plus un sistem hibrid de 12v.

Publicația franceză L'Argus scrie că Dacia intenționează să prezinte în 2021 un nou model în gama sa – un SUV de 7 locuri, care va avea inclusiv motorizare hibrid. Actualul Duster a fost lansat în 2017, iar durata de viață a unui asemenea model este de aproximativ opt ani. La jumătatea ciclului de fabricație, adică după patru ani, de obicei apare un facelift – mașina suferă modificări la nivelul farurilor, spoilere, eventual și alte modificări minore la interior. În cazul Duster, 2021 ar fi fix la jumătatea ciclului de producție și deci ne-am putea aștepta la apariția faceliftului. Numai că de data asta, conform unor oficiali Dacia, actuala generație Duster va avea o viață mai scurtă și cel mai probabil acest nou model va fi precursorul viitorului Duster. Deci prin urmare noul Duster cu 7 locuri va apare în 2021, iar apoi probabil peste un an sau doi va apare și versiunea în cinci locuri. (ca în cazul generației anterioare Qashqai, unde exista modelul obișnuit de cinci locuri și versiunea Qashqai+2, care avea șapte locuri).

Dusterul în șapte locuri va fi construit pe noua platformă CMF-B, folosită acum și de Sandero și de Renault Captur. Va fi mai lung cu aproximativ 16 cm decât actuala generație Duster și va beneficia doar de motorizări pe benzină sau hibrid. Din cauza viitoarelor norme de poluare Euro 7 care sunt foarte stricte, Dacia a renunțat la motorizarea diesel, dar vor compensa deficitul de putere prin utilizarea unui nou sistem hibrid de 12 v. De asemenea viitorul Duster va avea și tot felul de alte noi dotări tehnologice de ultimă oră, precum frânare automată de urgență, avertizare unghi mort, frână de mână electrică, asistare la pornirea în rampă.

Viitorul cu Duster cu șapte locuri va fi fabricat la Mioveni.

Comentarii