De ce sunt serele din Grădina Botanică închise? De ce nu există rastel pentru trotinete?

marți, 25 mai 2021, 08:03
1 MIN
 De ce sunt serele din Grădina Botanică închise? De ce nu există rastel pentru trotinete?

Ieșenii care vin cu copiii în Grădina Botanică află de la poartă că accesul nu este permis cu trotinetele, dar că nici nu există un rastel pentru acestea. Iar vizitele în sere nu sunt încă permise, deși restricțiile s-au relaxat. Iată ce a observat o tânără din Iași!

"Deși s-au ridicat multe dintre restricțiile covid în Iași, Grădina Botanică îşi ține în continuare serele închise publicului.

În sera nouă se află un exemplar valoros de Cycas Circinalis, care este înflorit și a produs un con, ceea ce nu se întâmplă foarte des, și ar fi fost frumos ca ieșenii, vizitatorii din afara orașului să se bucure de priveliște dinăuntrul serei (conul stă pe plantă max. 1 lună într-un an).

Altă ciudățenie de care se lovesc vizitatorii grădinii, o parte familii cu copii, este lipsa unui rastel pentru trotinetele, bicicletele celor mici. În acest weekend, paznicul i-a transmis peste gard unei mame că stă degeaba la coadă, că n-are voie cu trotineta . A încercat doamna să-i explice că e mic copilul, nu are unde lăsa trotineta, nimic, astea-s regulile.

Las o poză de la grădina botanică londoneză Kew Gardens (care și-a deschis serele) cu un rastel pentru micii vizitatori, o investiție care sigur n-ar ruina Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași", a scris Anca Gherasim pe Facebook.

Comentarii