De râs sau de plâns? Iacătă cine s-a mai alăturat armadei de conspiraţionişti de baltă ai lui Răzvănel!

vineri, 24 februarie 2023, 02:50
3 MIN
 De râs sau de plâns? Iacătă cine s-a mai alăturat armadei de conspiraţionişti de baltă ai lui Răzvănel!

Surpriză mare cică ar fi fost ieri pe capul multora dintre cetitorii ieşeni avizaţi în materie de politichie locală, pe motiv că un nume surpriză, personagiu cunoscut în târg, s-ar fi alăturat pe nepusă masă armadei de conspiraţionişti aurari ai doftorului ieşean Răzvănel antivaxerul, cel pus pe făraş de rectorul umefist. 

Aşadar, vă mai amintiţi de un fost prifect şi dipotat portocaliu de Iaşi căruia amicii îi spuneau Cucuşor la acea vreme? Iată, stimabililor, că omul, dintr-un anti-fenechist înverşunat şi un decent apărător al statului de drept ce era pe atuncea, a ajuns zilele astea în armada conspiraţioniştilor de baltă de care vă pomeneam mai sus!

Cum de s-a întâmplat decăderea? Amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, spune că erau de mai multă vreme semnale prin târg că acest nene Cucuşor, afectat poate şi de anii care i-a petrecut între timp pe tuşa politichiei locale, s-ar fi radicalizat şi între timp a ajuns în siajul lui Răzvănel cap de oţel şi, prin ricoşeu, în prelipca aia fără acoperiş a conspiraţioniştilor, plus alte cercuri de care ne cam ruşinăm că s-au format la Iaşi, oraş universitar, deh… Asta deci, aşa, ca să ştiţi cum mai evoluează lumea câteodată, când se îndepărtează de butoane.

Cine este sponsorul ieşean care care trage sfori pentru loc în parlament?

Dacă tot veni vorba de aurarii lui Georgică Simion de la Iaşi, haideţi să vă mai spunem una din scurt, ca să n-o lăsăm încurcată pe larg. Asta şi pentru căunii dintre cetitorii rubricii ne-au tot probozit pe motiv că am fost prea încifraţi ieri, când v-am vorbit aicea despre cele două locuri de parlamentar pe care le-ar negocia emisari de-ai lui Mihăiţă cu Georgică, ambele pentru jupânul de la palatul cel roznovan.

Mai exact, cică am fi fost prea cam ca la monoverbele cu icnastru anagramat din revista Rebus atunci când am vorbit despre personagiul pentru care ar vrea Mihăiţă cel de-al doilea loc eligibil pe listele auriste din judeţ. Cum spuneam, acel loc ar fi negociat, zice-se, pentru unul din sponsorii lui Mihăiţă, plus cumătru, în eventuala nouă aventură politică a lui, în cazul probabil că liberalii îl vor abandona în şanţ la anul.

Pentru că mulţi au vrut amănunte mai concrete despre cine ar putea fi acesta, vă putem spune deocamdată că, din ce am auzit, este un om cu relaţie de cursă lungă la jupân, cu afaceri grele pe patru roţi (sau şase, mai bine spus). Şi care, se aude, a mai băgat mălai la aurişti şi tura trecută. Ei, păi vedeţi…

Iată şi gluma zilei!

Gluma zilei de astăzi ne este oferită de un bun amic din Capitală. Este cu sunătorul de femei Budăi, evident, glumă pe care şi-o face el însuşi. Iaca declaraţia: „Este neadevărat şi fals. Nu am cum să fac aşa ceva. Nu există să nu respect femeile. Ca soţ, om de stânga şi ministru, am promovat măsuri care să vină în sprijinul femeilor care vor să devină mame.”. Păi, nene, la ora 2 noaptea femeile vor să doarmă, nu să devină mame…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii