De Business

Punem punctul pe știi

Delphi Diesel Systems România a devenit BorgWarner şi în acte

vineri, 07 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Delphi Diesel Systems România a devenit BorgWarner şi în acte

Americanii au schimbat şi în acte numele uneia dintre cele mai puternice firme din judeţul Iaşi. Compania Delphi Diesel Systems România nu mai există, de acum înainte, nici în documentele oficiale, ci poartă titulatura de BorgWarner România. Fabrica de componente auto, amplasată în satul Brătuleni, comuna Miroslava, „a îmbrăcat” noua denumire încă de la mijlocul lunii octombrie a anului trecut. 

Modificările au venit odată cu preluarea companiei Delphi Technologies, în anul 2020, de către gigantul american BorgWarner Inc., lider pe piaţa sistemelor de propulsie pentru vehicule cu combustie internă, hibride şi electrice. Tranzacţia s-a ridicat la 3,3 miliarde de dolari, fiind încheiată în a doua jumătate a anului precedent.

Prin această achiziţie, BorgWarner se poziţionează în industria auto cu un portofoliu mai cuprinzător de produse şi sisteme de propulsie, obiectivul principal fiind acela de a deveni una dintre companiile de top pentru sistemele de acţionare electrică. BorgWarner România nu a depus deocamdată la Ministerul Finanţelor situaţia financiară pe anul 2020, însă este recunoscută ca fiind cea mai mare companie din judeţul Iaşi. Cifra de afaceri netă a depăşit pragul de 400 milioane de euro atât în anul 2019, cât şi în 2018 şi 2017, firma declarând, anual, câte 2.000 de angajaţi.

Dacă ne raportăm la amprenta globală a companiei, prin facilităţile de producţie şi tehnice aflate în 96 de locaţii din 24 de ţări, BorgWarner are aproximativ 50.000 de angajaţi în întreaga lume. Cu sediul central în Auburn Hills, Michigan, compania a încheiat anul 2020 cu venituri consolidate de 10,2 miliarde de dolari, potrivit informaţiilor existente pe site-ul BorgWarner, consultat de „Ziarul de Iaşi”. 

Cititi si: Delphi Diesel Systems România a “murit”, trăiască BorgWarner

Cititi si: Câţi angajaţi vor fi concediaţi în realitate în Iaşi de la marile companii din "auto"

Comentarii