De Business

Punem punctul pe știi

Dezbatere despre soarta Aeroportului Iaşi la Camera de Comerţ

marți, 11 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 Dezbatere despre soarta Aeroportului Iaşi la Camera de Comerţ

Reprezentanţii autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri vor dezbate vineri, 14 februarie, proiectul care vizează extinderea Aeroportului Iaşi prin realizarea unei zone de cargo, fiind văzută drept o necesitate pentru sprijinirea mediului de business ieşean. Dezbaterea este organizată de Regia Autonomă Aeroportul Iaşi în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Iaşi. 

Toţi operatorii economici interesaţi de dezvoltarea aerogării ieşene şi care doresc să ia parte la dezbatere trebuie să confirme, în prealabil, participarea la CCI. “Am declarat în nenumărate rânduri că Aeroportul Iaşi trebuie să se extindă, dar un astfel de proiect trebuie să aibă la bază analize clare din care să rezulte acele puncte-cheie asupra cărora să ne concentrăm, pentru a răspunde practic nevoilor venite din rândul mediului economic”, a spus Cătălin Bulgariu, directorul general al R.A. Aeroportul Iaşi.

Astfel, se doreşte ca în cadrul întâlnirii să fie identificate necesităţile specifice domeniilor în care activează firmele ieşene, participanţii având posibilitatea de a se angrena într-un dialog deschis pe marginea unor întrebări punctuale. Directorul aeroportului ieşean se aşteaptă ca întâlnirea să suscite interes pentru cât mai mulţi oameni de afaceri din Iaşi, alături de care “să analizeze şi să găsească” cele mai bune soluţii pentru proiectul de modernizare al aeroportului. La rândul său, Paul Butnariu, preşedintele CCI Iaşi, vede demersul de consultare al mediului de afaceri “ca pe unul firesc”.

“Dezvoltarea Aeroportului Iaşi a însemnat un balon de oxigen pentru dezvoltarea economică a Iaşului şi a regiunii, prin facilitarea unui număr mai mare de conexiuni directe şi, astfel, a unui acces facil în şi dinspre Iaşi a antreprenorilor şi a partenerilor de afaceri (…). Invităm oamenii de afaceri la Camera de Comerţ şi Industrie pentru a ne angaja, împreună cu reprezentanţii Aeorportului, într-un dialog deschis care să conducă spre o abordare pragmatică şi viabilă a acestui proiect”, a declarat Paul Butnariu. (Florentina SANDU)

 

 

 

 

Comentarii