Doar o singură clasă din tot judeţul mai învaţă în sistem online

luni, 07 martie 2022, 02:56
1 MIN
 Doar o singură clasă din tot judeţul mai învaţă în sistem online

În contextul scăderii constante a numărului de cazuri de COVID-19 depistate în şcoli, săptămâna aceasta, şcoala va începe aproape integral în normalitate.

O singură clasă din tot judeţul va fi online, în urma îmbolnăvirilor depistate în rândul elevilor în ultima săptămână. Dar instituţia prefectului şi ISJ au decis, pe baza legislaţiei în vigoare, ca restul orelor să se desfăşoare fizic, faţă de în faţă.

Măsura este luată şi fiindcă gradul de ocupare a paturilor de spital la nivel judeţean, destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, era de doar 19,3%. Conform legii, pentru ca toate cursurile din instituţii de învăţământ preuniversitar / conexe să fie mutate integral în sistem online, gradul de ocupare al paturilor COVID trebuie să fie de peste 75%.

„Aşadar, în săptămâna 7 – 11 martie 2022, toate cele 658 de unităţi de învăţământ / conexe vor desfăşura activităţile didactice cu prezenţă fizică, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii