Doctoriţa găsită moartă în casă, la finele izolării, era vaccinată şi lucrase anterior într-o secţie COVID

vineri, 17 septembrie 2021, 21:27
2 MIN
 Doctoriţa găsită moartă în casă, la finele izolării, era vaccinată şi lucrase anterior într-o secţie COVID

O femeie de 68 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost găsită moartă în casă, de mai multe zile. De profesie medic, deşi pensionară, activa prin cumul de pensie în cadrul Spitalului Brezoi.

 Nicoliţa Popescu, medic primar de medicină internă, a fost diagnosticată cu virusul SARS – CoV-2 şi se izolase acasă din data de 31 august, pentru că nu prezenta simptome majore.   Ar fi trebuit să iasă din izolare în data de 14 septembrie, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat şi nici nu a mai dat nici un semn de viaţă, colegii de muncă au căutat-o telefonic şi acasă în mai multe rânduri.   Până la urmă, managerul spitalului la care lucra, dr. Vasile Cerbu a cerut ajutorul la 112, după ce şi fratele acesteia a încercat s-o contacteze fără succes. Miercuri seara, 15 septembrie, a fost găsită acasă fără suflare. Anchetatorii au stabilit că murise deja de câteva zile.    Declaraţiile directorului Spitalului Brezoi, dr. Vasile Cerbu sunt însă tulburătoare. Acesta a menţionat că femeia se vaccinase cu ambele doze de vaccin Pfizer, încă din luna ianuarie a acestui an. Mai mult, lucrase anterior pe o secţie COVID – 19, perioadă în care nu a avut nici o problemă. 

Pensionată, făcea naveta la Brezoi, ca să-şi ajute colegii   

Doctoriţa din Vâlcea a descoperit întâmplător că este bolnavă, în momentul în care o altă colegă, care dădea semne de răceală a decis să-şi facă testul anti-COVID. Deşi nu prezenta nici un simptom, pentru simplul fapt că intrase în contact cu colega, a decis să-i urmeze exemplul.   Diagnosticată pozitiv a repetat testul, după care a hotărât să se izoleze la domiciliul din Râmnicu Vâlcea. Făcea naveta la Brezoi (80 km dus-întors), cu maşina personală, în condiţiile insuportabile uneori de pe Valea Oltului, deşi se pensionase, pentru a-şi ajuta colegii care şi aşa erau prea puţini faţă de necesar. Nu era căsătorită, motiv pentru care toată lumea îi spunea „domnişoara”.   

Mai mult, pe adevarul

Comentarii