Dorel s-a mutat în SUA. Au fost contaminate 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson

joi, 01 aprilie 2021, 07:39
2 MIN
 Dorel s-a mutat în SUA. Au fost contaminate 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson

Lucrătorii de la o fabrică din Baltimore unde se produc vaccinuri împotriva coronavirusului au confundat accidental ingredientele în urmă cu câteva săptămâni și au contaminat până la 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. Lotul a fost izolat la timp, susțin autoritățile americane, potrivit nytimes.

Fabrica este condusă de Emergent BioSolutions, un partener de producție atât pentru Johnson & Johnson, cât și pentru AstraZeneca, compania britanică-suedeză al cărei vaccin nu a fost încă autorizat pentru utilizare în Statele Unite. Oficialii federali au atribuit greșeala erorii umane.

Eroarea nu afectează dozele Johnson & Johnson care sunt livrate și utilizate în prezent la nivel național, inclusiv livrările pe care statele se bazează săptămâna viitoare. Toate aceste doze au fost produse în Olanda, unde operațiunile au fost aprobate în totalitate de autoritățile de reglementare federale.

Alte livrări de vaccin Johnson & Johnson – 24 de milioane de doze în luna următoare – trebuiau să provină de la fabrica din Baltimore, care a fost acreditată anul trecut să producă vaccinuri de la Johnson & Johnson și AstraZeneca. Cele două vaccinuri au la bază același tehnologie, care folosește o versiune inofensivă a unui virus – cunoscut sub numele de vector – care este transmis în celule pentru a produce o proteină care apoi stimulează sistemul imunitar să producă anticorpi. Dar vectorii Johnson și Johnson și AstraZeneca sunt biologic diferiți și nu sunt interschimbabili.

La sfârșitul lunii februarie, angajații au confundat vectorii în timpul procesului de producție, distrugând milioane de doze.

Johnson & Johnson s-a confruntat deja cu un decalaj în producția sa care a determinat compania să rămână în urmă cu angajamentele sale față de guvernul federal, dar părea pe drumul cel bun de a ajunge din urmă. A livrat 20 de milioane de doze până la sfârșitul lunii martie și s-a angajat să livreze aproximativ încă aproximativ 75 de milioane de doze până la sfârșitul lunii mai.

Într-o declarație de miercuri târziu, compania a declarat că se aștepta ca măsurile pe care le ia acum cu Emergent să îi permită să livreze 24 de milioane de doze până la sfârșitul lunii aprilie, sau despre ceea ce se aștepta guvernul federal. Dar asta depinde de faptul dacă Johnson & Johnson satisface autoritățile de reglementare ale Administrației pentru alimente și medicamente.

Comentarii