DSP Iaşi pasează în lateral: Cei amendaţi pentru necompletarea formularului digital să îşi ceară banii înapoi la de primării

sâmbătă, 27 august 2022, 01:50
2 MIN
 DSP Iaşi pasează în lateral: Cei amendaţi pentru necompletarea formularului digital să îşi ceară banii înapoi la de primării

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a venit cu o serie de clarificări pentru persoanele care au fost amendate fără cauză în urma necompletării a formularului digital de intrare în ţară, în perioada de vârf a pandemiei COVID-19. 

Astfel, persoanele care au fost amendate pot solicita restituirea sumei achitate, iar banii se înapoiază de către instituţia care i-a încasat, prin urmare de către autoritatea publică locală.

„Sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021, cu modificările şi completările ulterioare, abrogată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2022, se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului prevăzut la art. 3”, se precizează în textul de lege, preluat şi de DSP Iaşi.

CITESTE SI: CIUDAT Judecătorii păşcăneni au sancţionat o faptă care nu mai este pedepsită de lege

DSP Iaşi a venit şi cu precizarea că nu are nicio competenţă, conform specificaţiilor legale implementate, pentru a restitui amenzile care au fost deja achitate sau pentru a solicita în rândul persoanelor amendate restituirea acestor bani.

Aceştia au la dispoziţie 90 de zile să se adreseze autorităţilor publice locale, prin organele fiscale ale acestora, pentru a primi banii înapoi. Sumele cu care au fost amendaţi ieşenii pentru nerespectarea completării formularului digital de intrare în ţară au ajuns până la 3.000 de lei. 

Comentarii