Elina Svitolina atrage din nou atenţia asupra jucătoarelor care susţin războiul criminal al lui Putin

sâmbătă, 08 aprilie 2023, 19:00
2 MIN
 Elina Svitolina atrage din nou atenţia asupra jucătoarelor care susţin războiul criminal al lui Putin

Elina Svitolina a revenit în circuit la turneul de la Charleston, iar ucraineanca îşi continuă războiul personal cu jucătoarele din Rusia şi Belarus, dar şi cu WTA. Svitolina (fostă ocupantă a locului 3 mondial) a acuzat-o pe rusoaica Anastasia Gasanova (locul 273 WTA) pentru activitatea ei pe reţelele de socializare. Situaţia a fost dezbătută în cadrul unei întâlniri online dintre jucătoarele din Ucraina şi conducerea WTA.

„Avem un exemplu foarte clar: Anastasia Gasanova, prin ce postează pe contul ei de Instagram, justifică invazia rusă a Ucrainei, justifică acţiunile armatei ruse în Ucraina şi repetă poveşti de propagandă cu privire la război. De fapt, avem o persoană în circuit care promovează în mod deschis crima, jaful, violul, răpirea şi furtul de teritorii.

La întrebările mele – 'Este adecvat? Este normal ca o astfel de persoană să participe la turnee? Este corect pentru jucătoarele ucrainene şi pentru toţi ceilalţi participanţi în circuit?' – răspunsul pe care l-am auzit a fost… tăcere.

Fără argumente, fără vreo explicaţie. Nu vom lăsa aceste întrebări fără răspuns, deoarece problema siguranţei femeilor ucrainene decurge destul de logic de aici.

Dacă ruşii şi belaruşii susţin agresiunea militară la fel ca şi Gasanova, înseamnă că vor moartea ucrainenilor, a rudelor noastre, a prietenilor noştri şi a noastră până la urmă. A fi cu astfel de oameni în acelaşi mediu este normal în secolul 21? Aşteptăm răspunsuri de la WTA” – Elina Svitolina, citată de WeLoveTennis.

În octombrie 2022, Anastasia Gasanova a postat pe Instagram un videoclip şi mai multe mesaje controversatecu referire la situaţia din Ucraina. Sportiva din Rusia a spus că Kievul „ar fi putut opri focul” în Doneţk şi Lugansk, astfel încât să nu fie declanşată o „operaţiune militară specială”.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii