Era să fie omorât în bătaie pentru că se aşezase la aparatul de păcănele al altuia

luni, 07 martie 2022, 03:00
2 MIN
 Era să fie omorât în bătaie pentru că se aşezase la aparatul de păcănele al altuia

Un ieşean era să fie omorât în bătaie pentru că se aşezase din greşeală la aparatul de păcănele al altuia. Până şi judecătorii au fost surprinşi de violenţa manifestată de inculpat pentru o miză de-a dreptul ridicolă.

Incidentul s-a petrecut la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut. Marius Zaharia se afla într-o sală de jocuri de pe esplanada Nicolina. A jucat într-o părere, dar şi-a întrerupt jocul pentru a ieşi la o ţigară. În urma lui a intrat un alt pasionat de jocuri, C.B. Acesta s-a aşezat pe scaunul ocupat până de curând de Zaharia şi a introdus o bancnotă de 10 lei, fără să observe că aparatul înregistra deja un credit de 2.700 de puncte, corespunzător unei sume de 27 de lei. C.B. a jucat aproximativ 2 minute. Câştigase, aşa că a cerut operatorului sălii suma de 50 de lei şi a dat să iasă, moment în care în sală a reintrat Zaharia. Acesta a observat imediat că aparatul la care jucase indica credit zero şi a cerut explicaţii. Neînţelegerea s-a lămurit repede. C.B. i-a dat lui Zaharia cei 50 de lei pe care îi câştigase şi a primit înapoi 20 de lei, aproximativ suma pe care o câştigase de fapt.

C.B. s-a îndreptat spre o altă sală, de pariuri sportive. Ajuns acolo însă, l-a observat pe Zaharia care se îndrepta ameninţător spre el. S-a speriat şi a încercat să fugă, dar a fost ajuns de Zaharia, care a început să-l lovească, reproşându-i că îi luase banii de pe aparat, deşi situaţia fusese clarificată. În timpul conflictului, C.B. a căzut pe nişte scări, luxându-şi glezna. Aflat la pământ, a continuat să fie lovit de Zaharia cu pumnii şi picioarele. Victima avea să aibă nevoie de peste două luni de îngrijiri medicale.

În cursul cercetării penale, Zaharia a susţinut iniţial că nu-l lovise pe C.B., ci doar se prefăcuse. Afirmaţiile sale au fost însă contrazise de imaginile surprinse de camerele video, ca şi de depoziţiile martorilor. Faptul că agresorul era recidivist, fiind condamnat în mai multe rânduri pentru infracţiuni împotriva persoanei şi patrimoniului i-a agravat situaţia. El a fost condamnat pentru lovire sau alte violenţe, ca şi pentru tulburarea liniştii publice, la un total de 2 ani de închisoare, în regim de detenţie. Pronunţată vineri, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Comentarii