Expoziţie inedită a artistului ieşean Felix Aftene la Bucureşti

marți, 28 septembrie 2021, 14:21
2 MIN
 Expoziţie inedită a artistului ieşean Felix Aftene la Bucureşti

Artistul ieşean Felix Aftene, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Iaşi, semnează o expoziţie inedită la Bucureşti, „Noi şi ele – o provire asupra lumii animalelor”, expoziţie care va fi vernisată joia aceasta, pe 30 septembrie, de la ora 18.00, la Muzeul Colecţiilor de Artă de pe Calea Victoriei.

În cadrul evenimentului sunt invitaţi Liviu Brătescu, secretar de stat la Ministerul Culturii, Călin Stegerean, director general al Muzeului de Artă al României, şi Ioana Ciocan, director Art Safari.

Prin această expoziție Muzeul Național de Artă al României își propune să se alăture unui demers mai larg, național și internațional, de sensibilizare a opiniei publice cu privire la relația problematică a omului contemporan cu lumea animalelor.

„Pictorul Felix Aftene articulează un discurs artistic, de multe ori la persoana întâia, în reprezentări în care se include fie şi sub identităţi fictive, atent la implicaţiile tratării animalului doar ca sursă de hrană, accesoriu al violenţei în societate, trofeu, un produs de consum efemer, ca atâtea altele, cu ignorarea şi refuzul condiţiei sale de expresie a minunii viului în diversitatea sa. Un demers de acest fel este mai mult decât salutar în condiţiile degradării continue a mediului natural al planetei cu consecinţe din cele mai dramatice asupra vieţii cotidiene. Un prilej de meditaţie şi reconsiderare a atitudinii noastre şi a semenilor”, a declarat Călin Stegerean.

Artistul ieşean explică faptul că expoziţia sa nu este un manifest ecologic, ci doar propune un dialog. „Expoziţia mea nu e un manifest ecologist, iar lucrările mele nu caută să ascundă sloganuri sub culori. Ca orice creator, eu vin doar cu o propunere de dialog, mărturisind vizual partea mea de poveste, una care este, în fond, extrem de personală şi inevitabil subiectivă. Dincolo de ea, se află o întreagă lume, la rândul ei plină cu poveşti personale de toate felurile. Aşa încât prin această expoziţie nu fac altceva decât să propun un loc de întâlnire a poveştii mele cu poveştile oamenilor care o vizitează”, afirmă Felix Aftene.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 1 – 31 octombrie. (Andrei MIHAI)

 

 

Comentarii