De Business

Punem punctul pe știi

FOTO: Cum decurge o zi de lucru la compania Cegeka din Iași. Jurnal de birou

miercuri, 24 martie 2021, 08:50
5 MIN
 FOTO: Cum decurge o zi de lucru la compania Cegeka din Iași. Jurnal de birou

Dan Zaharia, consultant în cadrul companiei de imobiliare Extind și fondatorul Fab Lab Iași, a mai adăugat o „filă" în jurnalul său de birou. Astăzi ne arată cum a decurs o zi de lucru din sediul companiei Cegeka România. Fotografiile care ilustrează articolul sunt din cadrul birourilor din Iași și București.

Dan Zaharia depășește, astfel, pragul celor zece companii din Iași care desfășoară activități în sectorul IT & Outsourcing și care l-au găzduit de la începutul lunii martie în sediile lor, cu scopul de a descoperi mediul de lucru din firmă. Pe lista companiilor se mai află Mambu, CGM Software Romania și Feel IT Services, urmând ca zilele viitoare să ne povestească experiența din punctul lor de lucru din Iași.

Acestea vor întregi lista celor „bifate" deja, respectiv Ness Digital Engineering Iasi, Grapefruit Romania, Centric IT Solutions Romania, HCL Technologies Romania, Preh Romania, Buck Romania, Veo Worldwide Services, Bytex Technologies, SCC România și Continental România.

Fab Lab din Iași oferă diferite scenarii pentru utilizarea flexibilă a spațiului (zone de concurs, co-working, makerspace, săli de predare, spații pentru conferințe video și birouri personale). Spațiul funcționează ca o platformă independentă care reunește inovația și comunitatea tehnologică din Iași. Dan Zaharia este implicat și în Școala Informală de IT, fiind și membru al Consiliului de Transformare Digitală Iași.

Jurnal de birou: o zi la Cegeka

Companie: Cegeka Romania

Prezenta in RO: 2011
Prezenta in Iasi: 2016
Prezenta in R. Moldova: februarie 2021

Nr angajați RO: 600+
Procent femei in companie: 30%
Nr. angajați între martie 2020 – martie 2021: 137

Suprafață birouri: Bucuresti 4.000+ mp; Iasi 1.000 mp
Clădire Iasi: Aria Office Center (nr. 2 pe harta PINmaps)

Pranz livrat de Soft & Grace: Supa crema de legume cu rozmarin; Tocanita de legume cu paine prajita; Crumble de mere si pere
Corporate Car: Volvo V60

Clădirea de birouri din Iasi in care are sediul Cegeka Romania îmi e apropiată de suflet. In 2015, echipa Extind a acordat consultanta managementului clădirii, aducand si cateva companii drept chiriași, iar până in 2017 a funcționat la etajul 5 Scoala Informala de IT – Iasi.

Am vizitat alături de Raluca Sava (Operations Leader) cele trei din etajele clădirii ocupate de colegii din Cegeka. De departe, punctul atractiv al acestor birouri este terasa de la etajul 5, loc de socializare și punct de bellevue asupra câtorva din cele 7 coline ale Iașului. Da, si sa nu uit de sala de masaj si relaxare de la etajul 8. 🙂

La întoarcerea in sala de conferinte pe care urma sa o folosesc drept birou surpriza: pachetul de bun venit pentru noii angajați era efectiv o cutie cu tot ce-ti trebuie la birou: tricou, hanorac, cana, baterie, pix, agenda, diverse gadget-uri electronice, toate personalizate bineînțeles.

Pe la prânz, Alisa Stoian (Employer Branding Officer) a organizat o teleconferință la nivel de top management cu Tom De Vos (Director Nearshore Cegeka Group – Managing Director Cegeka Moldova) cu care m-am si intalnit in persoana in 2019 la un eveniment organizat de Invest in Moldova.

De altfel, Cegeka se afla într-o continua expansiune, avand in prezent 2 birouri in România, unul in București si celălalt in Iași, iar in februarie 2021 a deschis un birou in capitala Moldovei, Chișinău. Biroul din București este situat in centrul Capitalei, in Piața Victoriei, fiind accesibil angajaților cu mai multe mijloace de transport in comun. Locația centrala, birouri de clasa A, este structurată in funcție de nevoile angajatilor, pe 5 etaje, avand mai multe săli de mese, o sală de relaxare, o sala de jocuri si o sală de masaj.

Printre beneficiile oferite colegilor se numără: petreceri tematice lunare, teambuilding-uri pe litoral sau la munte, training-uri extensive – atat pentru dezvoltarea personală, cât si pentru cea profesională, programe de coaching, intalniri cu caracter tehnic între membrii echipelor, participarea la conferinte externe, si zile de concediu adiționale in funcție de senioritate si proiect.

Merită menționat că în cazul în care bonusul pentru referință la angajare (primit la angajarea unei persoane recomandate) e donat de către colegul respectiv unei cauze pe care angajații o susțin, Cegeka dublează suma donată.

Chiar daca au angajat peste 130 de noi colegi in ultimul an, Cegeka Romania este in căutare de developeri Java si .Net, pentru divizia Applications, dar si Digital Workplaces, Windows System Engineer, Linux System Engineer, DevOps Linux Engineers, Automation Engineers, Security Engineers (Cloud, Incident Response, Cyber Security), Data Engineers si Network & Security Engineers, cat si roluri entry-level precum: NOC Technicians si multi-lingual Service Desk Agents, pentru divizia Infrastructure.

Planuri de expansiune in 2021 & beyond
Cegeka are în vedere să recruteze circa 150 de specialişti IT în acest an, ceea ce va creşte numărul total de angajaţi la peste 750, precum şi o creştere a cifrei de afaceri cu 10%, a declarat Ovidiu Pinghioiu, Director Divizia Applications, într-un interviu online pentru economica.net..
„În următorii ani vom recruta 200 de persoane pentru Cegeka Moldova. Căutăm specialiști în dezvoltare de software, gestionarea infrastructurii IT, inginerie în Cloud, DevOps, ingineria automatizarii și știința datelor”, spune Tom De Vos, Director Nearshore la Cegeka.  

Proiecte in comunitate
Cegeka investește in educație si are o serie de proiecte si programe:
• Cegeka Academy – o academie tehnica unde in fiecare an studenții învață de la angajații Cegeka, diverse limbaje de programare. Anul acesta au fost selectați 45 de studenți din București si din Iasi care vor invata Java si .Net.
• Susține un doctorand de la Universitatea Politehnica București timp de 1 an să-și finalizeze lucrarea de doctorat;
• Are o stransa legatura cu Universități tehnice din București si Iasi, dar si cu liceele de profil si se implică activ in programele acestora, dar au si renovat si dotat laboratoare in cadrul acestora.
• Susține cinci elevi, timp de 2 ani, sa continue liceul, prin programul lor „Vreau in clasa a 9-a”, al Asociației World Vision.

Pe lângă proiectele din educație, Cegeka susține si alte cauze precum:
• In martie 2020, s-a alăturat luptei împotriva virusului Corona și a donat 17.000 euro către Fondul de Urgență.
• Au achiziționat tablete si laptopuri pentru elevii din medii defavorizate pentru a continua scoala online.

Scurtă prezentare a companiei
Cegeka este un furnizor european de soluţii IT, incluzând servicii de dezvoltare de aplicații end-to-end, cât și de IT team extension, servicii Cloud, infrastructură IT, servicii de date și automatizare, precum Artificial Intelligence / Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps. Cegeka îşi ajută clienții să rămână relevanți în mediul digital, dincolo de digitalizare și evoluţie în cloud, oferind soluţii care au un impact real asupra business-ului clienților.

Comentarii