FOTO NASA a fotografiat în timp real o avalanșă pe Marte. Cum arată fenomenul

marți, 10 septembrie 2019, 13:57
1 MIN
 FOTO NASA a fotografiat în timp real o avalanșă pe Marte. Cum arată fenomenul

NASA a surprins o avalanșa pe Marte. E un fenomen destul de rar și pe cât de spectaculos te poți aștepta. Imaginea de acum a fost surprinsă de sonda Mars Reconnaissance Orbiter.

Imaginea surprinsă de NASA, cu avalanșa de pe Marte, se întâmplă, de regulă, într-un anumit sezon. După cum au explicat specialiștii agenției, primăvara soarele e mai puternic la Polul Nord al planetei. Acolo sunt diverse straturi de rocă sedimentate în timp.

Spre deosebire de-o avalanșă de pe Pământ, când zăpadă se rupe de pe munte, aici e vorba de praf și rocă. NASA susține că temperaturile mai ridicate destabilizează gheața și roca începe să alunece la vale. Ceea ce duce la o avalanșă pe Marte, similară uneia de zăpadă de pe Pământ.

Conform informațiilor oficiale furnizate de NASA, blocurile de rocă și gheață au căzut pe-o pantă de circa 500 de metri. Mișcarea asta naturală a ridicat în aer nori de praf. Totul s-a întâmplat în mai, când a fost surprinsă și imaginea de mai sus. A fost însă publicată abia acum.

Fenomenul producerii unei avalanșe pe Marte s-a mai întâmplat în trecut. Prima dată a fost surprinsă o avalanșa în 2008. Sigur, n-a fost pentru prima dată în istoria planetei, doar prima dată când NASA a reuști să documenteze fenomenul. Apoi s-a mai întâmplat și în 2012.

Mai multe informații, pe playtech.ro

Comentarii