Frânturi din istoria ceaiului. Oolong are cel mai lung proces de fermentare

luni, 09 aprilie 2018, 16:19
1 MIN
 Frânturi din istoria ceaiului. Oolong are cel mai lung proces de fermentare

Istoria ceaiului începe în China, în 2737 î. Hr., când, potrivit unei legende, împăratul chinez Shen Nung se odihnea la umbra unui copac, în timp ce unul dintre servitorii săi fierbea apă pentru băut. În momentul în care câteva frunze din copac au căzut în apa care fierbea, gustul a fost complet schimbat. Arborele purta numele Camellia sinensis, iar rezultatul a fost prima formă de ceai, aşa cum îl cunoaştem astăzi.

În zilele noastre, în funcţie de modul de prelucrare, ceaiul poate cunoaşte o mulţime de varietăţi – verde, galben, negru, alb sau oolong, un tip de ceai chinezesc rezultat dintr-un proces care presupune umezirea plantei şi oxidarea ei sub soarele fierbinte înainte de a fi culeasă. La baza de ceai se pot adăuga nenumărate fructe, flori sau condimente şi abia aici începe originalitatea în pregătirea licorii, dând naştere miilor de varietăţi.

Gustul unui ceai perfect este influenţat şi de momentul recoltării, specialiştii ţinând cont chiar şi de fazele Lunii. Oolong are cel mai lung proces de fermentare şi este produs în întregime manual.

Aflați amănunte de pe da.zf.ro.

Comentarii