Fury poate reveni în ring

joi, 14 decembrie 2017, 02:43
2 MIN
 Fury poate reveni în ring

 

Decizia corpului de control din boxul britanic poate fi decisivă

Suspendat pentru dopaj în 2015, Tyson Fury ar putea reveni în ring anul viitor. British Boxing Board of Control va decide în luna ianuarie dacă acesta licenţa sportivului va fi sau nu prelungită. Fury, în vârstă de 29 de ani, a fost suspendat în 2015 pentru o perioadă de doi ani, după ce a fost testat pozitiv la un steroid interzis. Ulterior pedeapsa i-a fost suspendată, însă, în 2016, British Boxing Board of Control i-a revocat licenţa din cauza problemelor medicale.
Atât Tyson, cât şi vărul său Hughie Fury, testat şi el pozitiv în 2015 au respins orice acuzaţie şi au insistat că nu au "încălcat niciodată în mod conştient sau în mod deliberat regulamentele."  Mai mult, Tyson Fury spune că de vină este carnea de mistreţ pe care a consumat-o. Într-o conferinţă de presă, Fury a anunţat că atât el, cât şi vărul său sunt bucuroşi că nu vor fi consideraţi trişori şi că îşi pot vedea liniştiţi de carieră.  "Sunt un luptător şi niciodată nu am dezamăgit pe nimeni şi cu siguranţă că nu mă voi opri nici acum. Voi face orice îmi stă în putinţă pentru a lupta împotriva acelei decizii.", a spus Fury.

Tyson a câştigat în premieră centurile WBA, IBF şi WBO, după ce l-a învins pe Kliciko, la Dusseldorf, în noiembrie 2015, dar a fost forţat să renunţe la titlul IBF imediat după ce a refuzat să lupte cu challenger-ul său. Ulterior, din cauza unui accident, el a fost obligat să amâne un revanşa cu Kliciko, meci ce fusese programat pentru vara anului 2016. În luna octombrie a anului 2016, Tyson a renunţat la titlurile sale mondiale pentru a-şi concentra atenţia asupra tratamentului pe care îl urmează, tratament datorat problemelor sale psihice.
British Boxing Board of Control i-a suspendat licenţa "în aşteptarea investigaţiilor suplimentare privind problemele anti-doping şi medicale".

Comentarii