G4media: Rechizitoriul Tel Drum: Ce au declarat Ponta și Șova la DNA despre Dragnea. Cum s-a lipit Daddy de gruparea Mazăre să meargă în Brazilia. Cine sunt jurnaliștii plătiți

duminică, 13 noiembrie 2022, 18:37
3 MIN
 G4media: Rechizitoriul Tel Drum: Ce au declarat Ponta și Șova la DNA despre Dragnea. Cum s-a lipit Daddy de gruparea Mazăre să meargă în Brazilia. Cine sunt jurnaliștii plătiți

Rechizitoriul din dosarul Tel Drum, consultat de G4Media.ro, are 1473 de pagini și conține informații detaliate despre activitatea presupus infracțională a celui care în urmă cu câțiva ani era jupânul României, fostul lider PSD Liviu Dragnea.

În mare măsură, informațiile din dosar sunt cunoscute ca urmare a dezvăluirilor de presă din perioada 2017-2018, însă sunt și chestiuni de noutate. Spre exemplu, declarațiile la DNA despre Dragnea ale fostului premier Victor Ponta și ale fostului ministru al Transporturilor Dan Șova.

<<Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că această companie este a lui, chiar a formulat ”știi că este a mea”. Nu se discuta la colțuri că Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană, nu…Tel Drumul era a dânsului>>, a declarat Dan Șova la DNA, fiind audiat în calitate de martor. ”Până în 2012 pentru mine era notoriu că Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine”, a completat Dan Șova.

Fiind reaudiat la data de 3 august 2018, Șova a subliniat, fiind întrebat de unde știe că Tel Drum SA este a lui Dragnea: <<Mi-a spus el personal. În ceea ce privește contextul cred că mi-a spus la momentul discuției pe care am avut-o cu acesta în biroul lui Ponta, cu privire la pierderea unei licitații de către Tel Drum. A fost unul dintre argumentele folosite ca argument de autoritate, ceva de genul ”știi că este a mea”. Dar doresc să precizez că acest lucru nu era o noutate pentru mine, știam că este societatea dumnealui, era o chestiune de notorietate în partid, era la fel de cunoscut ca faptul că Daciana este soția lui Ponta>>.

Spre desosebire de Dan Șova, Victor Ponta a fost mult mai nuanțat în declarații, fiind întrebat despre cearta dintre Dragnea și Șova din biroul lui legat de pierderea licitației de către Tel Drum:

”Întrebare procuror: Nu ați avut niciun interes să aflați de ce doi membri ai Guvernului se ceartă pentru o societate privată?

Răspuns: dar știu cine e Tel Drumul, adică știam, nu trebuiau să îmi comunice cei doi, știam că este societatea din Teleorman, că a fost a Consiliului Județean când era domnul Dragnea și cea care practic este singura din Teleorman. Știam cine este Tel Drum, nu am aflat prima dată în 2014 de Tel Drum. Dar nu am elemente juridic mai mult de atât”, a răspuns Victor Ponta, cu rezervă.

Cum s-a lipit Dragnea de gruparea Mazăre să meargă în Brazilia

Fostul senator PSD Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței Radu Mazăre, a declarat la DNA:

”Având o relație de prietenie cu Nicușor Constantinescu, l-am cunoscut și pe Dragnea Liviu Nicolae, mai ales că eram în acea perioadă foarte activi în organizația județeană a PSD, fiind parte dintr-o echipă politică nouă. Având în vedere că eram la malul mării, eram destul de căutați pe perioada verii, astfel cunoscându-i și pe domnul Oprișan și pe domnul Bunea”, a declarat Alexandru Mazăre.

”În ceea ce privește vacanța petrecută în Brazilia în 2007, precizez că eu și fratele meu, Radu Mazăre, aveau un grup de prieteni cu care mergeam în vacanțe mai exotice, de circa 12 constănțeni, la care s-a lipit la acel moment și domnul Dragnea, nu îmi aduc aminte exact cum, vacanța urmând să fie strict masculină. Am mers la Fortaleza – Combuco, pe vremea aceea era o localitate destul de nedezvoltată, am închiriat o vilă acolo din câte îmi aduc aminte”, a continuat Alexandru Mazăre.

Lui Dragnea i-ar fi plăcut atât de mult în Brazilia încât – potrivit DNA – unul dintre oamenii lui de la Tel Drum, Mugurel Gheorghiaș zis Melcul, a cumpărat o casă de vacanță acolo. Procurorii au probe că Dragnea a folosit imobilul din Brazilia.

”La data de 07.08.2010, inculpatul a utilizat un ATM amplasat în orașul Fortaleza, Brazilia, pentru a retrage în numerar echivalentul în reali brazilieni (BRA) a sumei de 576,25 USD”, se arată în rechizitoriu.

Integral, pe g4media

Comentarii