Gelul de duș – un adevărat răsfăț pentru corp

luni, 16 decembrie 2019, 11:56
3 MIN
 Gelul de duș – un adevărat răsfăț pentru corp

O piele frumoasă și sănătoasă este garanția unei stări generale de bine. Gelul de duș este un produs indispensabil pentru îngrijirea zilnică a corpului. Produsele potrivite joacă cel mai important rol atât pentru curățarea pielii, dar și hidratarea acestuia. Iată de ce, gelurile de duș trebuie să fie cremoase și hidratante.

Gelul de duș trebuie ales în funcție de tipul epidermei, pentru a nu irita sau usca. De asemenea, compoziția produselor joacă un rol important.  Adesea suntem atrași de miros, cu toate acestea, ingredientele sunt cele care trebuie să aducă beneficii texturii epidermice.

Ideal este ca gelul să aibă o textură moale și hrănitoare, să fie ușor abraziv și să curețe bine pielea. Specialiștii susțin că utilizarea unui gel de duș nepotrivit contribuie la uscarea pielii, la apariția coșurilor, iritațiilor și excesului de sebum.
 

Există câteva puncte forte care trebuie să le cunoaștem despre alegerea și utilizarea gelurilor de duș:

  • Nu vă lăsați influențați de miros. Substanțele din componența gelului de duș sunt mult mai importante decât mirosul acestuia. Alegeți produse cu pH-ul cât mai apropiat de cel al pielii. Dacă aveți o piele sensibilă, moleculele parfumate pot irita pielea.
  • Alegeți o textură cremoasă și delicată. Un gel de duș trebuie să conțină uleiuri vegetale și activi grași. De regulă, acestea nu fac multă spumă, astfel nu usucă pielea.
  • Nu spălați fața cu gelul de duș. Pielea feței este fragilă, astfel produsul conceput pentru corp poate provoca iritare și uscăciune tenului.
  • Aplicați o loțiune hidratantă pe suprafața corpului. Aceasta va accentua efectul emolient al gelului de duș, oferind o textură moale și delicată pielii.
  • Gelul de duș 2 în 1 nu este recomandat pentru utilizare zilnică. În cazul în care mergeți într-o călătorie sau sunteți foarte grăbit, puteți utiliza gelul de duș predestinat și pentru păr. Totuși, specialiștii susțin că acesta nu răspunde tuturor necesităților de îngrijire. Iată de ce, este mai bine să aveți produse speciale pentru îngrijirea podoabei capilare, în funcție de tipul părului și al scalpului.

 
Gelurile de duș naturiste au o textură mai ușoară, nu fac multă spumă și nu au un miros accentuat. Cu toate acestea, se consideră a fi mult mai prețioase pentru piele. Parfumurile și parabenii nu sunt benefici, iată de ce alegeți produse cu ingrediente care hrănesc pielea, cum ar fi uleiuri esențiale, miere, aloe vera și vitamine. 

Pentru pielea uscată se recomandă exfolierea cu ajutorul unei mănuși sau burete o dată la 3 zile. Astfel celulele moarte vor fi eliminate, iar pielea își va recăpăta strălucirea. Pielea sensibilă a corpului are nevoie de o îngrijire mai delicată. De aceea se recomandă evitarea produsele puternic parfumate. Compoziția trebuie să conțină uleiuri esențiale, antioxidanți și vitamine.


 
Pielea grasă poate fi îngrijită cu geluri de duș lejere, cu exfoliere delicată, pentru a reduce apariția acneei și înfundarea porilor. Menta, zmeura sau lavanda sunt perfecte, deoarece îmbogățesc pielea cu vitamina C și antioxidanți. De asemenea, ingredientele naturale răcoresc și împrospătează pentru o perioadă mai îndelungată pielea corpului.

Comentarii