Greu se umblă la bani la Politehnica

marți, 21 decembrie 2021, 02:43
2 MIN
 Greu se umblă la bani la Politehnica

 

Alexandru Stan, fotbalistul cu cel mai mare salariu din lot, refuză să accepte diminuarea retribuţiei. Cu Puşcaş şi Stoenac sunt şanse de înţelegere. Capitolul sosiri este curat ca lacrima

După disputarea ultimului meci oficial al anului, v-am informat că Politehnica Iaşi a făcut primii paşi spre reducerea bugetului, prin demararea unor discuţii cu trei fotbalişti, Alexandru Stan, Marian Stoenac şi Cristi Puşcaş, cărora li s-a propus tăierea salariilor. După ce Jean Deretti a acceptat, la cererea clubului, rezilierea contractului pe cale amiabilă, cei trei sunt cei mai bine plătiţi jucători din Copou. Stan are o retribuţie netă de 3 500 de euro pe lună, iar Stoenac şi Puşcaş câte 3 000 de euro în mână, Poli plătindu-le încă 200 de euro lunar pentru chiriile apartamentelor în care locuiesc.

Deşi au trecut mai bine de două săptămâni de la anunţul demarării negocierilor, niciunul dintre cei trei nu şi-a dat acceptul pentru reducerea salariilor. Asta cu toate că, între timp, pe fondul rezultatelor modeste din sezonul de toamnă, antrenorul principal Costel Enache a cerut singur să-i fie tăiat salariul, care, de la 1 ianuarie, va fi de 3 000 de euro net în loc de 3 500. Exemplul tehnicianului a fost urmat imediat de jucătorul Alexandru Mărieş, care a renunţat la 300 de euro din leafa de 1 300 de euro.

Dacă în cazurile lui Stoenac şi, mai ales, Puşcaş, conducătorii Politehnicii sunt optimişti că există şanse de ajungere la o înţelegere, în sensul tăierii retribuţiilor cu 500 de euro, nu acelaşi lucru se poate spune despre Stan. Conform oficialilor ieşeni, jucătorul a refuzat destul de ferm propunerea clubului de a i se umbla la bani. Drept urmare, indiferent dacă va mai fi folosit sau nu în sezonul de primăvară, jucătorul în vârstă de 32 de ani va fi cel mai bine plătit angajat din tot clubul dacă nu îşi va schimba optica. Stan a avut o poziţie fermă legată de contractul lui şi în perioada în care a fost legitimat la FCSB, din august 2018 şi până în iulie 2021. Deşi a fost folosit doar aproximativ 1 000 de minute în trei ani, niciunul din 2019 (!), fotbalistul, care a fost şi accidentat, a rezistat încercărilor lui Gigi Becali de a scăpa de el şi şi-a încasat salariul.

Până la clarificarea situaţiilor lui Stan, Puşcaş şi Stoenac, Poli le caută echipe lui Marian Târşa şi Alexandru Zaharia, care, după cum v-am informat, sunt puşi pe “lista neagră”. Până acum, Iaşi a mai scăpat, pe lângă Deretti, şi de Laurenţiu Popescu, Ovidiu Marius Mihalache, Brayhan Torres şi Andrei Istrate. Rubrica “sosiri” este imaculată până acum, Iaşul fiind departe de a concretiza discuţiile palide demarate pentru întărirea lotului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii