HARTĂ: Toată zona se schimbă radical după ridicarea acestui important edificiu. Străzi noi

joi, 08 martie 2018, 03:00
2 MIN
 HARTĂ: Toată zona se schimbă radical după ridicarea acestui important edificiu. Străzi noi

Planul urbanistic pentru Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) va fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu. Astfel a decis zilele trecute Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), care a justificat că proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) nu are efecte semnificative asupra mediului şi nu necesită evaluare de mediu.

În decizia APM se oferă unele detalii şi des­pre accesul auto la amplasamentul SRU din centrul platoului Moara de Vânt.

„Accesul auto pe am­pla­sament se va realiza prin intermediul unei artere rutiere noi, care va face legătura cu bd. C. A. Rosetti, accesul secundar fiind extins din drumul existent pe latura nordică“, se arată în decizia APM.

Totodată, legătura construc­ţiei cu reţeaua de circulaţie majoră se va realiza prin două căi de acces carosabile separate. În jurul ampla­samentului SRU vor fi făcute străzi de categoria a IV-a (deservire lo­cală) şi de categoria a III-a (colectoare, ce asigură accesul vehicu­lelor şi al personalului medical, salubrităţii şi PSI). În interiorul amplasamentului vor fi alei caro­sabile cu o bandă (3,5 metri lăţime pentru aleile cu o lungime de sub 10 m) sau două benzi de circulaţie (7 metri pentru aleile cu o lungime de peste 10 m).

„Accesul carosabil rezervat salvării sau intervenţiilor de urgenţă nu va intersecta aleile de acces carosabil pentru personal şi pacienţi“, se mai precizează în decizie.

Locurile de parcare vor fi amenajate atât în subteran, cât şi suprateran.

Potrivit APM, proiectul SRU nu va avea efecte semnificative asupra mediului şi asupra sănătăţii populaţiei din zonă atât timp cât vor fi respectate condiţiile prevăzute în documentaţia de urbanism şi în studiile de fundamentare.

Regimul de înălţime stabilit pentru SRU este de două niveluri în subteran, parter şi cinci etaje. Suprafaţa totală pe care o are la dispoziţie Ministerul Sănătăţii ajunge la 12 ha, terenul fiind oferit de către Primărie.

Zilele trecute, APM a luat o decizie asemănătoare, în privinţa efectelor asupra mediului, şi în cazul planului urbanistic aferent Sălii Polivalente, proiect ce ar urma să fie implementat în veci­nătatea SRU. Nici în această situa­ţie nu va fi nevoie de un studiu de evaluare privind impactul asupra mediului.

Comentarii