De Sănătate

Punem punctul pe știi

Hotelul pentru părinţi din curtea Spitalului de Copii: încă un pas înainte

sâmbătă, 23 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 Hotelul pentru părinţi din curtea Spitalului de Copii: încă un pas înainte

Acesta va fi construit de Fundaţia pentru Copii „Ronald McDonald“. Clădirea va putea asigura aproximativ 30 de locuri de cazare pentru părinţii veniţi cu copiii la diferite tratamente şi care nu locuiesc în Iaşi.

Săptămâna viitoare va mai fi făcut un pas pentru construirea hotelului în curtea Spitalul de Copii „Sf. Maria“, destinat părinţilor copiilor care sunt internaţi în unitatea medicală. Acesta va fi construit de Fundaţia pentru Copii „Ronald McDonald“, urmând ca părinţii să nu plătească nimic. Imobilul va fi amplasat în spatele helipunctului din curtea spitalului, fiind vorba despre un teren de 450 metri pătraţi, concesionat de Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi.

„Trebuie să vină cei de la fundaţie săptămâna viitoare la CJ să semneze contractul, vor veni şi la noi la spital pentru a mai stabili amănunte legate de amplasament, de utilităţi. Lucrurile sunt în linie dreaptă. Terenul este unul pe care noi special l-am amenajat, l-au agreat şi ei, PUZ-ul este făcut, nu au motiv să se mai întârzie. Anul viitor ar trebui să fie gata totul“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul unităţii medicale. Clădirea este una cu demisol, parter şi etaj, şi va putea asigura aproximativ 30 de locuri de cazare pentru părinţii veniţi cu copiii la diferite tratamente şi care nu locuiesc în Iaşi.

Fundaţia a mai făcut două astfel de clădiri la Timişoara şi la Bucureşti, Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti având un spaţiu construit de Fundaţia „Ronald McDonald“ ­­încă din anul 2003, iar Spitalul ­­pentru Copii „Louis Ţurcanu“ din Timişoara, din anul 2008. Momentan, părinţii din afara Iaşului dorm în maşini sau în rulote aduse special lângă spital pentru a putea fi cât mai aproape de copiii lor, care sunt diagnosticaţi cu cancer sau alte boli incurabile ce au nevoie de tratament de lungă durată.

Comentarii