Iacătă cine mai face bani pe piaţa liberă, dar tot din puşculiţa guvernamentală?

vineri, 07 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Iacătă cine mai face bani pe piaţa liberă, dar tot din puşculiţa guvernamentală?

Pentru că tot s-au ocupat colegii noştri zilele trecute despre afacerea „50-20”, aia cu cazarea refugiaţilor ucraineni, iacătă ca ne-au şi sosit la redacţie noutăţi despre cei cu dare de mână care ştiu şi au cu ce să facă un ban grămadă din afacerea asta finanţară de Guvern. 

Este vorba despre un fost subprefect al Iaşului, actualmente membru şi şef în filiala locală a fostului premier Victor Ponta, personagiu care, iată, pe lângă sinecura aia bugetară în baza căruia ia bani ca să se ocupe de ceva ani de viitorul spital regional de urgenţe ieşean, marchează un bănuţ oferind şi un apartament baban în acest program de cazat refugiaţi.

La un calcul simplu, fostul prifect a gândit o afacere de peste 10.000 de lei pe lună.

O fi mult, o fi puţin? depinde din ce scaun priveşti, fireşte. O mică observaţiune am avea, însă: musiu spune că apartamentul e în centrul Iaşului, când e de fapt undeva pe la Rondul vechi – Nicolina. Cam ca ăla din banc: nu o Volga, ci o bicicletă… 

Una de peste Milcov, cu bătaie peste Prut

Să facem pe azi, că tot e vinerea seacă, şi olecuţică de politichie externă, dacă tot aţi spus că vi s-a acrit de asta de Bahlui. Aşadar, după cum bine remarcă un bun amic, iată, în 2014, la câteva luni după ce Putin a invadat Ucraina şi a anexat Crimeea, procurorii români au dat iama peste compania rusească Lukoil, pentru evaziune uriaşă şi spălare de bani. S-a dovedit că era vorba de vreo 200 de milioane de iepuroi. Cam un mizilic, la mărimea afacerii, başca s-a dat în final NUP.

În 2022, după ce Putin invadează iar Ucraina şi anexează patru regiuni, procurorii români dau iama peste compania rusească Gazprom pe motiv de spionaj. Hmmm, oare a ce miroase aicea? Sau e doar un semnal… 

PS: Fiţi pe fază în perioada următoare: cică ar fi început pregătirile pentru lansarea la apă, ca viitor lider politic, a lui Eduard Helvig, fost student la Iaşi. Trăgătorul de sfori: Iohannis.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii