Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

miercuri, 18 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

“Rubla a devenit cea mai puternică monedă din lume. Unde sunt analiştii?”, a anunţat şi s-a întrebat el, cu o maliţiozitate evidentă la adresa celor care ar fi previzionat altfel.

Trecem repede peste faptul că a fost pus la punct imediat de mai mulţi comentatori, cărora nici nu le-a trebuit cine ştie ce sforţare economică să-i arate că întărirea rublei este o chestiune artificială, conjuncturală, cauzată de limitarea importurilor şi creşterea preţului la hidrocarburile exportate. Nu reprezintă prin urmare un câştig pentru Rusia, câtă vreme nu este uzitată decât în foarte mică măsură.

Trecem şi peste remarca elegantă a lui Radu Merică, om umblat prin lume, care a spus că are nişte rămăşiţe de câteva mii de ruble pe care nu i le cumpără nimeni.

Ceea ce rămâne este întrebarea dacă nu cumva cetăţeanul în cauză ocupă o poziţie în care pălăria este prea mare pentru puterea sa de înţelegere, şi dacă nu cumva şugubăţul nostru primar este expus unor sfaturi care-i fac mai mult rău decât bine. La câte belele are, numai de conspiraţionişti pro-Putin mai ducea el lipsă…

De ce semnalizează Chirica dreapta?

Şi dacă tot vorbim de oamenii premarelui Chirica, haideţi să vă spunem două vorbe şi despre relaţiile dintre el şi managerul de târg Movilă.

Spun gurile rele că în ultima vreme s-ar fi cuibărit o oarecare răceală între cei doi, mai ales după ce Movilă a rămas orfan de partid, situaţie în care Chirica ar putea obţine sprijinul şi votul celor doi conţilieri aleşi pe listele PMP Iaşi vorbind cu alţi sforari din spate, nu cu Movilă (adicătelea buhaiul şantajist la unul, băieţii de la cumătrie la cealaltă).

Mai mult, cică premarele ar fi semnalizat olecuţă dreapta şi înspre noii şefi ai PMP Iaşi, că nu se ştie cum se aleg apele. Dar, în fine, vedem poimâine: amicii ştiu de ce!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii