Iacătă-l şi pe managerul de judeţ stâlcind limba!

marți, 10 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Iacătă-l şi pe managerul de judeţ stâlcind limba!

Băbăeţ bă, nu se poate aşa ceva: din câte se pare, printre şefii Iaşi este concurs de stâlcit limba română şi coerenţa în exprimare, nu alta. 

Dacă de la Mihăiţă nu mai avem aşteptări, el obişnuindu-ne inclusiv cu virgula între subiect şi predicat, iată că vine puternic din urmă un alt personaj, generaţia 2.0 din politichia liberală ieşeană. E vorba de copilul minune al peneleului, protejatul lui dom’ Costel, managerul de judeţ Andrei Cazacu. „Le-am promis ieşenilor că modernizarea infrastructurii judeţene de drumuri este o prioritate”, dar şi că „un motiv de mândrie pentru toţi locuitorii din cele două comunităţi şi un sentiment de împlinire pentru administraţia locală”, desigur şi că „acolo un implicarea şi determinarea primarului”.

Să le luăm pe rând, aşadar: „Le-am promis că va fi” (poate fi completat eventual cu „iar acum am arătat că ne ţinem de cuvânt”); e fix invers, mândrie pentru autorităţi că au reuşit să ducă la bun sfârşit un proiect şi mulţumire pentru locuitori că vor putea merge în sandale şi când plouă; la a treia e simplu, „acolo unde” (deşi între noi fie vorba sună mai mult a denunţ de trafic de influenţă).

În speranţa că junele a priceput câte ceva, îi dorim postări mai uşoare! Adică din alea care să meargă la cafeaua cu gogoşi, dimineaţa.

Concurs de limbuţe şi adunat scame

Şi pentru că tot vorbim de competiţii ale aleşilor, haideţi să vă mai povestim despre una. De data asta, însă, din conţilul local, că-i mai ortoman şi are oi mai multe, ba chiar şi berbeci.

Acolo unde cică întrecerea de a da limbuţe şi a strânge scame de pe sacoul lui Mihăiţă ar fi aşa de mare încât nu mai încap doi per metru pătrat. Ultimul intrat în competiţie, umăr la umăr cu cei pe care-i ştiţi deja, cică e conţilierul pesedist Mişu, zis şi şomerul. Oare nea Măricel ştie?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii