IMAGINI: Semafoare pe galben intermitent în Canta. Șoferi încântați, pietoni încurcați

sâmbătă, 05 martie 2022, 11:41
2 MIN

De câteva zile, semafoarele din Canta au fost trecute pe galben intermitent. Traficul s-a fluidizat, însă pietonii trec cu emoții strada.

De când s-a mai domolit pandemia și s-a apropiat primăvara, traficul în Canta a devenit insuportabil. Zeci de camioane și TIR-uri traversează zona deoarece s-au redeschis șantierele – majoritatea la marginea sau în afara orașului. Pe această stradă trec și tramvaiele de pe traseul 7 și sunt două rute de autobuze – 19 și 30 (inclusiv 30B). Semafoarele destul de dese și stațiile mijloacelor de transport în comun fără refugiu (în care este obligatorie oprirea) fragmentau traficul. Înaintarea se făcea extrem de greoi până la noul Lild, în intersecția de la Moara de Foc, pe sensul de mers spre oraș.

De câteva zile, toate semafoarele de la capăt Canta până la Moara de Foc au fost trecute pe galben intermitent. Circulația a devenit fluidă, însă șoferii nu au mai avut răbdare să încetinească sau chiar să operască la zebre, mai ales când erau puține persoane la marginea trotuarului pregătite de traversare. Asta le-a dat emoții pietonilor, care riscau să fie luați pe sus de mașinile de pe alte benzi ale căror șoferi erau cu ochii pe semafoarele schimbate fără avertisment.

Pe de altă parte, conducătorii auto care au virat spre Luca Arbore pentru a trece ulterior spre Dacia au așteptat la aceleași cozi din cauza barierei.

Nu se știe dacă măsura va fi implementată permanent în această zonă.

Comentarii