În Nepal au fost reluate expediţiile pe munte, sistate din cauza pandemiei de coronavirus

miercuri, 16 septembrie 2020, 20:43
1 MIN
 În Nepal au fost reluate expediţiile pe munte, sistate din cauza pandemiei de coronavirus

O aeronavă specială din Bahrein, având 18 turişti la bord, a aterizat miercuri pe Aeroportul Internaţional Tribhuvan din Kathmandu, odată cu reluarea expediţiilor de alpinism în Nepal după o pauză de aproape şase luni din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA.

Expediţia, alcătuită din 15 persoane din Bahrein şi trei britanici, îşi propune să cucerească Munetele Lobuche (6.119 de metri) şi Muntele Manaslu (8.163 de metri), potrivit ambasadei Nepalului din Bahrein. Excursia este organizată de Garda Regală din Bahrein, iar unul dintre membrii grupului face parte din familia regală, a mai precizat ambasada într-un comunicat.

Mingma Sherpa, din cadrul Seven Summit Treks, compania care se ocupă de derularea expediţiei, a declarat pentru DPA că în curând echipa va pleca spre munţi, unde va rămâne pentru o lună şi jumătate alături de un grup de circa 80 de şerpaşi. Echipa intenţionează să cucerească Everestul anul următor. Nepalul a suspendat expediţiile în martie pentru a combate transmiterea coronavirusului, dar a început să reia treptat excursiile în speranţa revitalizării unei industrii turistice în criză, în care lucrează circa un milion de persoane.

SURSA: Agerpres

 

Comentarii