Încă o pauză forţată pentru Simona Halep

sâmbătă, 17 februarie 2018, 02:43
3 MIN
 Încă o pauză forţată pentru Simona Halep

 Ea s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Doha, însă a abandonat, deoarece a suferit o tendinită la un deget. Simona nu va reveni pe teren înainte de turneul de la Indian Wells şi rămâne pe locul II în clasamentul WTA

 

 

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Doha, însă drumul ei s-a oprit aici întrucât, la puţin timp după victoria ei în sferturile de finală  în faţa americancei Catherine Bellis, a anunţat că se retrage. Ea a acuzat dureri în timpul partidei şi a efectuat o investigaţie: "RMN a arătat că am fluid şi o tendinită la cel de-al patrulea deget. Trebuie să am grijă de el şi să mă gândesc la sănătate mai întâi. Cu siguranţă, nu voi mai juca nimic până la Indian Wells. Voi decide înainte de Indian Wells dacă voi juca. O să văd dacă mă voi putea recupera până la Indian Wells", a declarat Simona, care era înscrisă şi la turneul de la Dubai, de săptămâna viitoare. "Sunt surprinsă că am putut juca trei meciuri şi să le câştig. Am simţit durere în fiecare zi, aşa că nu a fost uşor să mă descurc. Nu am avut suficient timp să mă recuperez înainte de acest turneu, dar azi a fost prea mult şi am decis să mă opresc", a mai precizat sportiva care a învins-o, ieri, cu scorul de 6-0, 6-4, pe americana Catherine Bellis (48 WTA). Evoluţia româncei a fost oscilantă în partida cu Bellis, un meci pe care l-a controlat în prima sa parte, dar pe care şi l-a complicat în setul secund. Cu o evoluţie ofensivă, Simona Halep a şters marginile laterale ale terenului cu mingi trimise precis. Bellis nu s-a descurcat nici la mingile lungi, nici la cele primite pe rever, însă a profitat de momentele în care concentrarea adversarei ei s-a diminuat. Bellis nu a arătat calităţi sau lovituri deosebite, dar s-a agăţat de meci, s-a apărat şi a luptat până aproape de final, însă "contribuţia" Simonei Halep la setul secund strâns a fost importantă. Meciul a început cu trei game-uri echilibrate, toate câştigate de Halep. Românca a obţinut break-ul în primul, a avut ceva emoţii, în al doilea, când a fost egalată de la 40-0 şi a câştigat un al treilea de aproximativ 10 minute, cu opt egalităţi, la a cincea minge de break. Următoarele trei jocuriri au mers repede, dar tot în contul Simonei Halep au intrat. Ea a reuşit, astfel, în 31 de minute, al doilea "6-0" la Doha, după cel din meciul cu Ekaterina Makarova, din turul II. După un al şaptelea game câştigat consecutiv, cu un nou break, de sportiva română, Bellis a reuşit să puncteze pentru prima dată, cu rebreak, şi să ia conducerea cu serviciul, 2-1. Evoluţia mai puţin atentă a Simonei Halep a continuat şi, după ce a egalat la 2, a ratat patru mingi de break, între care un 0-40. A urmat un 40-0 neconcretizat, dar a salvat vreo şase mingi break şi a egalat la trei, într-un alt joc lung, de aproape 12 minute. Simona a obţinut imediat break-ul, dar cu două greşeli incredibile din apropierea fielului, a readus-o în joc pe adversară. Cu o agresivitate nervoasă, Halep a făcut rebreak şi a închis apoi partida, cu 6-4, după o oră şi 22 de minute. Înainte de ultimul game al meciului, ea a cerut asistenţa antrenorului Andrei Pavel.

În semifinale, Simona ar fi trebuit să joace  cu spaniola Garbiñe Muguruza (4 WTA), care a dispus cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, într-o oră şi 54 de minute, de jucătoarea franceză, Caroline Garcia, scor 3-6, 6-1, 6-4.  De asemenea, Simona a pierdut, deocamdată, şansa de a reveni pe prima poziţie a clasamentului WTA, întrucât într-o altă partidă din sferturi, actualul lider mondial, Caroline Wozniacki, a învins-o cu 7-6, 6-3 pe germana Angelique Kerber.

 

 

 

*

Comentarii