Îngerul păzitor al animalelor abandonate este la Botoșani: medicul Daniel Bejinariu

vineri, 03 septembrie 2021, 21:48
2 MIN
 Îngerul păzitor al animalelor abandonate este la Botoșani: medicul Daniel Bejinariu

Inimă de aur! Daniel Bejinariu, un medic veterinar din Botoşani, îngrijeşte animăluţe abandonate, abuzate sau accidentate. El şi-a transformat casa şi curtea într-un uriaş adăpost, unde tratează atât animale domestice, cât şi sălbatice, salvate de la moarte. Acesta se bazează pe resurse proprii şi pe donaţii.

În satul Hudum, la şase kilometri de Botoşani, se află locuinţa-clinică a medicului Daniel Bejinariu, un tânăr de 30 de ani care şi-a dorit să fie veterinar încă din copilărie. În jurul casei, pe o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi, el a rdicat adăposturi profesionale, împrejmuiri şi tot felul de spaţii, unde locuiesc sute de suflete – de la păsări şi pisici până la capre şi cai. Toate sunt animale abandonate, abuzate sau victime ale accidentelor rutiere. Fără nici o finanţare, doar din resurse proprii şi din donaţii ale iubitorilor de animale, veterinarul tratează, salvează vieţi, hrăneşte şi încearcă să schimbe mentalităţi privind protecţia animalelor.

Daniel Bejinariu a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi a deschis un cabinet veterinar în Botoşani, împreună cu doi prieteni. Ei au demarat o impresionantă campanie de sterilizare gratuită, inclusiv în sate, de unde erau aduşi foarte mulţi pui de câine. Astfel, au fost făcute nu mai puţin de 11.000 de sterilizări. În timp, doctorul Bejinariu a creat o adevărată reţea de voluntari, stabilind inclusiv contacte cu iubitori de animale din Germania.

Cu ajutorul voluntarilor şi al donaţiilor, medicul botoşănean şi-a transformat curtea casei şi un teren alăturat într-un uriaş adăpost-clinică, unde tratează animăluţele. Are găini, păuni, capre, cai, pisici, bufniţe, berze, chiar şi căprioară. ”Am început cu 20 de animale, am ajuns la 60 şi am zis că ne oprim. Acum avem 180 de pisici, fără să punem la socoteală celelalte animale”, povesteşte Bejinariu.

Aflați amănunte de pe click.ro.

Comentarii