Inventatorul Noviciok: Nu știu cum de nu a murit Navalnîi. Poate nu a băut tot ceaiul

luni, 07 septembrie 2020, 10:48
1 MIN
 Inventatorul Noviciok: Nu știu cum de nu a murit Navalnîi. Poate nu a băut tot ceaiul

Inventatorul agentului neurotoxic Noviciok, Vladimir Uglev, a declarat că nu poate dormi şi că simte remuşcări de când guvernul german a anunţat că liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a fost otrăvit cu această armă chimică dezvoltată în perioada Uniunii Sovietice.

„Am un păcat pe conştiinţă”, a comentat Uglev, într-o conversaţie telefonică pe care a purtat-o vineri din oraşul Anapa (Marea Neagră) cu o agenţie de presă spaniolă.

Uglev, în vârstă de 73 de ani, a spus că şi-a dedicat întreaga activitate ştiinţifică, 15 ani, dezvoltării a ceea ce el numeşte acum „o armă de distrugere în masă”, într-un laborator din regiunea Saratov (sud-estul părţii europene a Rusiei).

Uglev calculează că, „dacă este adevărat că (lui Navalnîi) i-au pus (Noviciok) în ceai, la aeroport”, atunci cel mai probabil au încercat să-l otrăvească cu „nu mai mult de două-trei miligrame”, altfel spus, „cu o zecime dintr-o picătură”.

„Nu ştiu cum de n-a murit. Poate pentru că a intrat rapid în comă sau pentru că medicii i-au dat un antidot. Sau poate nu a băut tot ceaiul”, speculează el.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii