Jucătorii Politehnicii IaşI, din nou la treabă

miercuri, 09 octombrie 2019, 01:43
3 MIN
 Jucătorii Politehnicii IaşI, din nou la treabă

 

În Copou, s-au reluat antrenamentele după mai bine de trei zile de pauză

 

Copoul s-a animat iar începând de ieri după amiază, când fotbaliştii Politehnicii Iaşi au reluat antrenamentele. Elevii lui Mihai Teja au primit liber imediat după meciul de vineri, de la Craiova, contra CS Universitatea, din runda a XII-a a Ligii I de fotbal, penultima a turului sezonului regulat. Pentru formaţia ieşeană urmează o perioadă lungă, de aproape două săptămâni, în care va pregăti disputa cu FC Botoşani, din ultima rundă a primei jumătăţi a primei faze a campionatului, care se va derula pe 21 octombrie. Totodată, se vor pune şi bazele pentru duelurile viitoare, din campionat contra CFR Cluj, Astra Giurgiu şi Academica Clinceni şi din optimile de finală ale Cupei României, cu Metalul Buzău. Aceste partide se vor disputa până la următoarea perioadă de întrerupere a campionatului, care va începe pe 11 noiembrie şi va dura până pe 22 ale lunii viitoare.

Teja are toate motivele de mulţumire înainte de duelurile amintite. Starea de spirit este excelentă după ce jucătorii sunt cu salariile şi primele la zi, iar echipa este pe o nesperată poziţie de play-off. În plus, starea de sănătate lotului este aproape fără cusur. Mijlocaşul Nicandro Breeveld, un jucător de bază, care nu a putut fi prezent pe teren în ultimele patru meciuri, după ce a suferit o operaţie la mână, va fi recuperat sută la sută până la ora disputei cu FC Botoşani. O situaţie asemănătoare este şi în cazul lui Alessio Carlone, care a avut unele probleme cardiace. Tot până la ora disputei cu FC se estimează că Gai Assulin, israelianul trecut pe la Barcelona, unde a fost comparat cu Messi, şi Manchester City, va ajunge la parametrii fizici optimi. Reamintim, mijlocaşul care nu a mai jucat de un an şi jumătate niciun meci oficial, se pregăteşte de circa o lună în Iaşi, el semnând recent un contract cu Poli. Trăgând linie, cu excepţia lui Răzvan Onea, care încă are probleme medicale, Mihai Teja va putea conta pe toţi jucătorii în această perioadă în care se va lucra şi la capitolul acumulări. Nici în ceea ce priveşte suspendările Poli nu are probleme în perspectiva duelului cu botoşănenii, toţi jucătorii fiind vindecaţi de “gălbinare”.

Singurul semn de întrebare în perspectiva duelului cu rivala regională este generat de posibila stare de oboseală pe care ar putea să o acuze înaintea meciului din nordul Moldovei Luis Carlos Almada Soares “Platini” şi Rodny Lopes Cabral. Cei doi au fost convocaţi la echipa naţională a Capului Verde şi rămâne de văzut cum se vor simţi la revenirea la formaţia de club. Îngrijorarea este însă minimă deoarece naţionala amintită va juca două meciuri amicale în această săptămână: joi, cu reprezentativa Togo şi duminică în compania selecţionatei Congo. Astfel, fotbaliştii Politehnicii vor avea timp suficient de a se reface, mai ales că ambele teste se vor derula în Franţa, la Marsilia, drumul fiind astfel destul de uşor de parcurs.

Comentarii