La amicale sunt buni

luni, 28 martie 2022, 01:43
2 MIN
 La amicale sunt buni

 

FC Botoşani – Poli Iaşi 0-2 (0-1), într-o partidă de verificare

Politehnica Iaşi a disputat sâmbătă un meci amical la Botoşani, cu echipa locală FC, care a ratat la mustaţă calificarea în play-off-ul Ligii I de fotbal. Oaspeţii au reuşit să producă surpriza şi s-au impus cu 2-0 (1-0). Golurile au fost marcate de un jucător împrumutat de divizionara secundă chiar de la Botoşani, Camara (min. 1) şi de Muratovic (’48). Antrenorul ieşenilor, Costel Enache, a mizat pe Axinte (’67 – Brânză) – Serediuc (’78 – Defta), Cană, Plămadă (’83 – Pop), Ad. Ilie (’67 – Kouadio) – Kamara (’55 – Puşcaş), Chiorean (’67 – Vanzo) – A. Stan (’67 – Aftanache), Fr. Cristea (’55- Mărieş), Muratovic (’67 – Asăvoaei) – Camara (’55 – Plohotniuk).

Antrenorul gazdelor, Marius Croitoru, a contat în prima repriză pe Pap – Braun, Dawa, Şeroni, Dragu – Florescu, D. Croitoru, Tîrcoveanu – Jaja, M. Roman I, Mateus, iar în partea a doua pe M. Contra – Patache, Haruţ, Şeroni, B. Filip – Florescu, Târcoveanu, Petkovski – Mateus, M. Roman II, Tisdell.

La Poli nu au jucat Okan (accidentat), Ungurenaşu şi Pelivan, aflaţi la lotul naţional de fotbal al României format din jucători sub 18 ani. Tinerii jucători ieşeni au fost folosiţi săptămâna trecută în ambele dispute de verificare pe care micii tricolori le-au jucat în Turcia, cu reprezentativa similară a ţării gazde. Turcii s-au impus în ambele dueluri, cu 3-0(3-0) şi 2-0(1-0). În prima confruntare, ieşenii au fost rezerve, iar în a doua au fost titulari, Ungurenaşu fiind eliminat în minutul 85.

Mâine, de la ora 12:00, naţionala noastră de juniori sub 18 ani, care s-a întors acasă, va susţine un alt test, la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, bază a Federaţiei Române de Fotbal, în compania unei echipe din eşalonul doi, Metaloglobus Bucureşti.

Politehnica a revenit în Iaşi imediat după partida de la Botoşani, jucătorii fiind liberi ieri. Astăzi este programat primul antrenament al săptămânii. Următorul meci pe care Poli îl va susţine este cel cu Dacia Unirea Brăila, din etapa a II-a a play-outului Ligii a II-a. Duelul cu brăilenii va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul “Emil Alexandrescu”.

FOTO: Sekou Camara

 

Comentarii