Lovitură – Șeful PSD pe Iași, dat jos și înlocuit cu un om din Guvern

vineri, 11 februarie 2022, 02:50
3 MIN
 Lovitură – Șeful PSD pe Iași, dat jos și înlocuit cu un om din Guvern

Deputatul Marius Ostaficiuc (FOTO STANGA) a fost îndepărtat de şefii PSD de la judeţ. Locul lui a fost preluat de secretarul de stat Bogdan Balanişcu (FOTO DREAPTA).

 

Conducerea organizaţiei municipale a PSD Iaşi a fost dizolvată ieri prin decizia liderilor judeţeni ai partidului. Deputatul Marius Ostaficiuc a pierdut şefia filialei, el fiind înlocuit cu secretarul de stat Bogdan Balanişcu. Potrivit liderilor PSD, această decizie a venit în contextul rezultatelor mult sub aşteptări înregistrate la toate alegerile derulate în perioada 2019 – 2020, dar şi a lipsei demarării unei proceduri de reformă şi reorganizare în structura municipală de partid.

Liderii filialei au avut undă verde inclusiv de la şeful PSD Marcel Ciolacu care, săptămâna trecută, le-a spus, cu ocazia unei vizite la Iaşi, "dizolvaţi şi reconstruiţi!".

"Îmi pare foarte rău că a trebuit să ajungem aici. Am atenţionat de nenumărate ori responsabilii organizaţiei municipale că oraşul Iaşi ne-a tras în jos la toate seriile de alegeri din ultimii 2-3 ani şi i-am rugat să reformeze structura locală. Ba mai mult, chiar prima întâlnire politică internă din acest an am organizat-o cu Biroul Permanent Municipal tocmai în ideea de a impulsiona lucrurile. Am solicitat prezentarea unei strategii în cel mai scurt timp. Au trecut aproape două luni şi continuăm să stagnăm", a declarat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, citat într-un comunicat al social-democraţilor. El a invocat şi lipsa de dialog dintre fostul şef al organizaţiei şi liderii PSD din municipiul Iaşi. La rândul lui, Balanişcu a declarat că îşi doreşte reorganizarea din temelii a organizaţiei.

"S-a dat un restart, vom porni la drum cu cei care cred cu adevărat în valorile social-democrate şi vom coopta oameni noi, curaţi, profesionişti, din toate mediile sociale. Am format deja un grup de lucru cu membri şi simpatizanţi PSD alături de care punem bazele noii organizaţii municipale", a comentat liderul PSD. Din grupul de lucru invocat de Balanişcu fac parte, printre alţii: Adrian Pănescu (fost senator), Andrei Fermeşanu (manager Opera Iaşi), Roxana Necula (preşedinte Sucursala Teritorială a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali), Florentina Precup (director adjunct şcoala "B.P. Haşdeu"), Frank Gerd (doctor în istorie), Gabriel Amironesei (jurist), Nicolae Ivanciu (şef birou în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare) şi alţii.

"În mod normal, mandatul meu s-ar fi terminat în curând. Dl Popa nu a mai avut răbdare şi a forţat lucrurile. Bineînţeles, episodul de azi are legătură cu posibilele alegeri anticipate de la Primăria Iaşi şi cu sentimentul lui Maricel Popa că are nevoie urgentă de un candidat. (…) Pentru mine, episodul acesta nu e unul de viaţă şi de moarte politică. Încerc să privesc partea plină a paharului. Îmi voi intensifica activitatea parlamentară şi mă voi concentra şi mai mult pe rezolvarea problemelor ieşenilor", a comentat ieri Marius Ostaficiuc, decizia PSD. În context, amintim că poziţia de preşedinte al municipalei PSD Iaşi îi conferă lui Balanişcu şanse să fie nominalizat drept candidat la Primăria Iaşi. 

 

 

Comentarii