De Sănătate

Punem punctul pe știi

Medic: prea puţini copii au ajuns zilele acestea la spital

marți, 08 ianuarie 2019, 02:50
1 MIN
 Medic: prea puţini copii au ajuns zilele acestea la spital

Vacanţa elevilor se reflectă în această perioadă şi în numărul mic de prezentări din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. 

Astfel, în ultima gardă s-au prezentat la spital doar 80 de copii, în condiţiile în care media era de 100-120 de copii în 24 de ore. „Am observat că au fost mai puţini copii zilele acestea, probabil datorită faptului că au fost sărbători, copiii au fost liberi şi au plecat în vacanţe cu părinţii lor. În mare parte cazurile au fost reprezentate de dureri de burtă, răceli, cam tot ce include patologia pediatrică, dar nu putem spune că a predominat ceva anume dintr-o categorie. Nu am înregistrat de mult timp un număr atât de mic de prezentări”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Anual prin UPU trec aproximativ 40.000 de copii care necesită îngrijiri medicale de specialitate, o mare parte dintre aceştia având nevoie de internare pentru a fi trataţi. În momentul de faţă, UPU îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu insuficient, cu o suprafaţă totală de 97,50 mp, în cinci încăperi, urmând să fie extins prin proiectul „Extinderea şi dotarea Unităţii Funcţionale Regionale de Urgenţă a Spitalului pentru Copii «Sf. Maria». Proiectul are o valoare totală de peste 12 milioane de lei, iar durata lucrărilor este aproximată la 31 de luni. 

Comentarii